Segons va informar la DGT a finals de juny, es preveia que a Espanya es produïssin 90 milions de desplaçaments durant els mesos de juliol i agost d'aquest estiu de 2019. Unes xifres que parlen per si soles respecte a quanta gent opta pel vehicle privat a l'hora de viatjar al lloc de vacances.

Un degoteig constant que farà que com cada any es produeixn els clàssics i interminables embussos en els dies més assenyalats, els desgraciats accidents i un enorme nombre de conductors seran retratats per les càmeres dels radars, amb la qual cosa setmanes més tard rebran als seus domicilis les temudes multes de trànsit.

Tots sabem que han de respectar-se els senyals de circulació i, per descomptat, els límits de velocitat, però no sempre ens els saltem a propòsit sinó que en moltes ocasions trepitgem una mica més del que cal l'accelerador i abans d'adonar-nos-en ens hem passat del límit màxim permès.

Autopista

Els radars a Google Maps

Perquè en el cas que estiguem circulant a més velocitat de la deguda, Google Maps ha incorporat recentment el servei d'avís de la situació dels radars fixos i mòbils que poblen les carreteres espanyoles. Un servei afegit als molts dels que ja oferia fins ara i que està disponible tant en la versió per a iPhone com per als mòbils Android.

Beneficiar-se d'aquesta funcionalitat és tan senzill com accedir a l'app abans de sortir de viatge i assenyalar la destinació a la qual es pretén arribar al final del recorregut a la barra de cercadors de Google Maps. A partir d'allà la mateixa aplicació ofereix la millor ruta per arribar al destí i omplirà el recorregut del camí escollit d'icones de radars. Aquests punts d'interès seran anunciats tant visualment com sonorament abans d'arribar-hi.

Google Maps

Els que apareguin marcats en color groc corresponen a radars fixos i els blaus representen els radars mòbils. De tota manera, és molt possible que apareguin radars de color taronja, en el cas dels quals es tractarà de radars existents però que el sistema no té clars si són mòbils o fixos.

Si prefereixes conèixer per endavant quins són els radars que et trobaràs pel camí, no tens més que fer zoom al recorregut escollit i així podràs saber de quin tipus són, en quin moment del viatge estan situats i quan va ser l'última vegada que es va actualitzar la presència d'aquests a la carretera.

Les dades sobre radars que ofereix Google Maps són molt fiables ja que provenen tant de fonts verificades per Google com dels usuaris de l'app que van informant sobre l'observació dels radars que veuen a les carreteres per les quals transiten.