Els mòbils tenen cada vegada més capacitat per emmagatzemar en la memòria, però al final, és fàcil que s'acabi omplint i suposi un problema. A fi de posar una mica de fre a la preocupació que suposa tenir ple l'iPhone, a continuació veurem algunes recomanacions que a alliberar el teu iPhone i aparcar així les preocupacions.

Multimèdia

Cal tenir sempre una còpia de seguretat dels vídeos i les fotos, sigui al Núvol o en un disc dur físic. Serveis com iCloud, Google Photos o Dropbox permeten guardar els arxius multimèdia a preus molt assequibles i que per tant es puguin esborrar de l'iPhone quan ocupin molt espai.

iPhone appsLes fotos i els vídeos ocupen molta memòria i és millor emmagatzemar-los en un suport extern

Massa apps

Qui no té el telèfon ple d'aplicacions que no s'utilitzen mai i que, tanmateix, ocupen un espai preciós. Per això, el millor és revisar una per una totes les apps de l'iPhone i senzillament eliminar totes les que no s'utilitzen. Sorprendrà la quantitat d'espai que s'allibera així en la memòria.

La caché de les aplicacions

Hi ha apps que ocupen una bona part de l'emmagatzemament pel seu ús encara que quan s'hagin descarregat a penes ocupessin espai. Algunes d'aquestes apps, com a Twitter o Telegram, permeten esborrar la seva memòria caixet –la que té a veure amb les dades que es van utilitzant– des de la configuració de la mateixa app i alliberar així una important quantitat de memòria. Tanmateix, altres com Instagram o Spotify no compten amb aquesta opció i quan la memòria del telèfon es va omplint, el millor és desinstal·lar-les i descarregar-les una altra vegada. Fer aquestes operacions pot alliberar molt espai.

Streaming musical

Els serveis de Spotify i Apple Music permeten als seus usuaris emmagatzemar cançons en l'iPhone per escoltar música al mòbil sense necessitat de connexió a Internet. Per utilitzar la funció offline o sense connexió de dades, les cançons es descarreguen al telèfon i, per tant, per fer espai en l'emmagatzemament del mòbil, caldria prescindir d'aquesta funcionalitat que ofereixen els serveis de música en línia.

WhatsApp

Rebem una gran quantitat d'arxius multimèdia a través de WhatsApp que acaben ocupant moltíssim espai al mòbil. La bona notícia és que l'app permet veure els arxius sense haver d'emmagatzemar-los en la memòria. Per a això n'hi ha prou amb entrar en WhatsApp, pressionar al menú Configuració, entrar en Xats i desactivar l'opció de Guardar arxius.

WhatsappNo hi ha cap necessitat d'emmagatzemar els arxius multimèdia en l'app de Whatsapp

La càmera

iPhone compten amb les opcions Live Photos i HDR de la càmera de fotos activades per defecte. Això suposa que cada vegada que es fa una foto, s'emmagatzemen al mòbil fins a cinc còpies diferents de la imatge obtinguda. Per això, quan tinguem poc espai al mòbil és millor desactivar les dues funcions citades des de la càmera on apareixen cada vegada que s'obre l'app.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat