Es diu Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura i se situa a Cabrils, una població de la comarca del Maresme. Ha estat creada amb un objectiu: convertir-´se en un model d’innovació oberta capaç de col·laborar amb els sectors productius, recollir demandes formatives i tecnificar un subsector de l’agricultura, l’horticultura, fonamental per assolir la sobirania alimentària.

horticultura
 

Centre de formació

La creació de la nova escola neix, explica la Generalitat, “de la necessitat d’oferir formació contínua al sector agroalimentari en l’àmbit de les noves tecnologies i l’horticultura”. Pel que fa a l’horta, aquesta necessitat ha estat reivindicada, apunta el Departament d’Agricultura, “des de fa anys per part del sector mateix i les organitzacions representatives per tal de cobrir algunes zones importants en la producció hortícola de Catalunya, com són les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental, i l’àrea metropolitana, entre d’altres”.

En relació amb el vessant més tecnològic, les administracions competents en la matèria consideren “necessari” implementar les noves tecnologies en el sector agroalimentari com a “solucions per enfortir el sector, fer-lo més competitiu, més eficient, més sostenible, i més tecnificat”. El sector agroalimentari, com altres sectors, no vol quedar enrere en aquesta revolució tecnològica i les etapes de conversió cap a una digitalització, fet pel qual, apunta la Generalitat, “és convenient acompanyar-lo a través d’una formació ad hoc en noves tecnologies aplicades a tots els sectors agroalimentaris i en totes les baules de la cadena de valor, especialment en la producció i la indústria, d’acord amb les demandes sectorials”

Objectius

Els objectius principals de l’Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura són, entre d’altres i segons el Departament d’Agricultura, “millorar les competències professionals dels professionals, treballar en favor de “l’increment i la captació de talent” a les comarques amb una clara especialització en l’horticultura com el Maresme, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental i l’Oriental”. També es vol “impulsar la digitalització, la implantació de les noves tecnologies i els projectes de transferència tecnològica del sector agroalimentari”.