S'engreixa pel broc gros, s'assembla poc o res al que veiem als anuncis que animen a consumir-la i, a mi almenys, no em sap a gens semblant al que considero un dinar suculent. A més, un recent estudi acaba de demostrar que afavoreix el dolor crònic. Sí, encertes, parlem del menjar porqueria.

menjada ferralla calderon
 

Molts carbohidrats i res de fibra

Els dubtosos tiberis que es poden encarregar a qualsevol restaurant de menjar ràpid inclouen grans quantitats de carbohidrats i poca o cap fibra i això no complica la vida al nostre organisme, que en processar-los els converteix en glucosa que pararà al corrent sanguini i ha de regular-se. Si estem sans i aquestes situacions no són freqüents, no passa res, però si es repeteixen en el temps massa, el nostre sistema de regulació (que no és cap altre que la insulina) es veu afectat. Fins ara, sabíem que aquestes situacions ens feien més propensos a la diabetis i feien augmentar nostre però, però ara sabem una mica més: afavoreixen el dolor crònic.

Un experiment ho demostra

Científics de la University of Texas at Dallas (UT Dallas) acaben de demostrar-ho: després de sotmetre un grup de ratolins a una ingesta controlada de greixos saturats durant un temps determinat, han comprovat que el greix saturat en sandre s'uneix als receptors de les cèl·lules nervioses que condueixen a la inflamació i imiten els símptomes del dolor nerviós. N'hi va haver prou, de fet, vuit setmanes per comprovar-ho i van arribar a una conclusió clara: no es necessita diabetis ni cap patologia perquè una dieta rica en greixos durant un curt període de temps predisposa al dolor crònic així que, cuidat: ja no es tracta d'engreixar i tenir la pressió alta. Es tracta de dolor i la solució és la de sempre: verdura, fruita, peix i carn de la bona.