Segur que ets dels que pensen que a tu mai no et passarà, però es tracta d'una equivocació més habitual del que sembla. Confondre's de mànega és possible i, per això, és necessari saber com procedir si, portant un dièsel plenes el dipòsit amb gasolina i viceversa.

EuropaPress 4748978 gasolinera servei subministrament combustible vaga bloqueig refinerias total
 

 

gasolinera

Cas 1: el meu cotxe és de gasoil i he fet benzina

Si te n'adones a temps, no arrenquis el motor, avisa el personal de la gasolinera i truca al teu servei d'assistència. Si aconsegueixes que el combustible equivocat no flueixi pel circuit del motor, portes molt bestiar perquè, si no ho evites, generaràs una avaria greu ràpidament. El teu propi cotxe t'avisés: emetrà sorolls estranys i, finalment, es pararà. En tot cas, t'asseguris a temps o massa tard, sempre has d'enviar el teu cotxe al taller. La diferència, per descomptat, és a la factura: si el teu cotxe té una sortida a la part inferior del dipòsit i no has circulat després de la confusió, pots solucionar-lo tu mateix a la gasolinera i la neteja del dipòsit no costarà més de 50 euros. En canvi, si has connectat el motor, farà falta netejar tots els conductes i la reparació sortirà per uns 300 euros. Finalment, si has circules fins i tot que es et per al motor, la broma sortirà per 2.500 euros i, de propina, hauràs reduït a la meitat la vida útil dels injectors i de la bomba d'aigua.

Cas 2: el meu cotxe és de gasolina i m'he proveït amb dièsel

En ser el dièsel més pesat que la gasolina, aquest no s'evapora i genera l'espurna que es necessita perquè arrenqui; així que, si aconsegueixes circular, estaràs cremant la poca gasolina que et queda i correràs, en haver barrejat ambdós combustibles, el risc d'obstruir el filtre i destrossar tots els injectors. Si continues circulant, el dièsel omplirà tots els orificis dels cilindres i provocarà un bloqueig hidràulic que farà malbé bieles i cigonyes. Encara en el cas que el bloqueig no s'arribi a produir, els danys seran molt seriosos. Com en el cas del dièsel, la solució és la mateixa: adona't de pressa, no arrencar i buidar el dipòsit. Si aconsegueixes procedir així, l'import de la factura no passarà dels 300 euros; però si circules, pots acabar destrossant el motor i, allà, ningú no et salvarà de pagar milers d'euros.