Els videojocs són cada vegada més immersius i això, sovint, allunya d'aquest art importants capes de la població que, encara que educades ja amb aquest art formant parteix del seu patrimoni cultural, no són capaços de gaudir d'aquestes experiències. Per a ells queden els reposadors de jocs antics cada vegada més exitosos o les noves versions o capítols d'aquests, però les noves generacions de jugadors exigeixen cada vegada major versemblança. És aquesta demanda, precisament, la que explica el desenvolupament d'eines com les que avui ens ocupen. Les empreses que les han desenvolupat es diuen, en concret, VividQ i Dispelix i ofereixen sistemes de visualització hologràfica 3D per a jocs de realitat augmentada. I funcionaran en dispositius portàtils com els nostres mòbils.

Hologrames
Els dos companyies han desenvolupat un dispositiu denominat combinador de guies d'ones que mostra amb detall i profunditat variable contingut en tres dimensions. Amb això, podem gaudir de jocs que s'integren a l'entorn quotidià com|com a peces d'una realitat augmentada. No parlem ja de dispositius com les Microsoft HoloLens o Vuzix, que produeixen imatges estereoscòpiques que generen una notable fatiga, sinó d'hologrames en 3D que ens permeten fins a interactuar amb els objectes de forma natural. Peça clau del sistema són els combinadors de guies d'ones, que no són cap altra cosa que unes lents capaces d'ampliar imatges que projecten. Les esmentades lents, s'ajusten a la pupil·la de cada usuari.
Experiència òptima
Segons els desenvolupadors d'aquesta nova tecnologia, l'holografia 3D garanteix una experiència de realitat augmentada òptima en jocs i, amb això, podem combinar mons reals i digitals en un sol lloc. De moment, el sistema està pendent de patentar-se,