Enrere ha quedat l'època on l'arcaic o el tradicional era el que venia, una prova d'això, és que els germans Torres, que compten amb el seu restaurant de dues estrelles Michelin Hermanos Torres, han recorregut a la tecnologia per fer les seves receptes.

Tota persona que visita Espanya sent curiositat per consumir alguns dels plats que ofereix el país com a potència gastronòmica, i encara que això no va canviar a curt termini, la innovació ha passat a ser una carta que també entra en joc dels xefs més reconeguts del país per mantenir-se a la superfície.

Sergio i Javier Torres

Sergio i Javier Torres

La necessitat d'oferir innovació

Vivim actualment en un món on tots estem entrellaçats, per tant, els cuiners que en el passat se centren a produir per a persones adinerades, ara també han de preocupar-se per sorprendre els nous consumidors.

En aquest moment, els germans Torres estan fent ús a la seva cuina d'un producte que han decidit anomenar Foodini. És una impressora 3D amb dots culinaris. Va ser creada per Natural Machines, permet als xefs combinar i produir receptes de tota mena, amb un aprofitament especial de sabor.

Foodini

Foodini

No només s'obté un millor aprofitament dels recursos, sinó que a més la cocció feta per làser evita la producció d'elements nocius per al cos humà. Molts dels plats no necessiten aigua o oli per produir, el que representa un millor ús de recursos.

La impressora 3D té la possibilitat d'oferir diversos tipus de plats amb els mateixos materials i en temps de cocció molt més ràpid i exacte que un fogó de llenya o de gas.

Fent receptes amb la impressora 3D

Fent receptes amb la impressora 3D

Combinació del tradicional amb el tecnològic

Des del punt de vista innovador, en aquests moments Espanya està creant una cuina internacional que permet crear productes emulsionants, espessidors, texturizants i gelificants. Bàsicament, els espanyols estan fent nivell molt més avançat, la qual cosa gaudeix dels usuaris comuns amb una fregidora d'aire.

És més que probable que en els propers anys anem a un restaurant a menjar una carn agredolça que tingui endolcidors sense sucre, carn d'origen vegetal i el mateix sabor del racó de carn que consumien per casa teva, però de molt menys greixos dolentes.