Necessites recuperar el temps que passes consultant les teves xarxes socials per fer altres coses? Estàs fart de la falsa sensació de felicitat que transmeten? T'estàs començant a prendre seriosament la privacitat de les teves dades personals? N'hi ha moltes altres raons, però aquestes tres poden ser bones per abandonar per sempre Instagram. Si realment estàs disposat a fer el pas, en aquest article t'explicarem com eliminar el teu compte d'Instagram d'una vegada per sempre.

El primer que advertiràs quan comencis a trastejar amb les opcions d'Instagram per esborrar el teu compte és que Mark Zuckerberg no vol que te'n vagis. En cada pas que facis cap a l'esborrament del teu compte el sistema et recomanarà que no ho facis o que simplement prenguis un respir de l'aplicació.

Això queda patent des del primer moment en què consultem el 'Servei d'ajuda' de l'aplicació. Si anem a l'epígraf 'Eliminar el teu compte', Instagram ens informa que quan l'eliminem els nostres perfils, fotos, vídeos, comentaris i m'agrada s'eliminaran de forma permanent. "També pots prendre un descans i desactivar el compte temporalment", afegeixen.

Abans d'esborrar, guarda les teves fotos

Backup, aquesta paraula màgica que ha salvat vides a internet, cobra molta importància en el procés que estàs a punt de començar. Molts usuaris utilitzem Instagram com a diari personal de les nostres vides i fins i tot és molt possible que no conservem una còpia de les fotos que hem pujat a la xarxa. Per això, una bona idea abans d'eliminar el nostre compte és descarregar una còpia de tot el material que hem pujat Instagram durant la vida del compte.

Per descarregar aquesta còpia de seguretat de la teva vida a Instagram l'has de sol·licitar al sistema. Pots fer-ho des de l'aplicació mòbil per a Android o iOS però també des d'un ordinador o des d'un navegador mòbil. Per fer aquest tutorial hem descarregat la nostra còpia des del navegador Brave en un ordinador iMac.

 • L'operació és molt senzilla. Primer punxa a la teva foto del perfil en la part superior dreta i, a continuació, fes clic en l'accés a les opcions de configuració. Està representat per una roda dentada.

opcions perfil

 • Fes clic en Privacitat i seguretat.
 • Busca l'opció 'Descàrrega de dades' i fes clic a Sol·licitar descàrrega.
 • Introdueix el correu electrònic en el qual vols rebre l'enllaç de descàrrega i fes clic en Següent. Aquí pots escollir el format en el qual t'enviaran les dades (HTML o JSON)

obten copia seguretat

 • Escriu la contrasenya del teu compte d'Instagram i fes clic a Sol·licitar descàrrega.
 • Arribaràs a una pantalla de confirmació en la qual se t'informa que rebràs un correu electrònic amb l'assumpte 'Les teves dades d'Instagram' i un enllaç a les teves dades. Pot tardar fins a 48 hores.

descàrrega sol·licitada

 • El procés és similar si ho fas des de l'aplicació mòbil d'Instagram.

Com esborro el meu compte d'Instagram definitivament?

Ara que ja tens totes les teves fotos i vídeos d'Instagram guardades pots començar amb el procés d'esborrament permanent del teu compte. És important que facis el backup abans perquè una vegada esborrat el compte i passat un període d'hibernació que comentarem més endavant ja no tindràs accés a ella.

Per eliminar el compte has d'anar a la pàgina que ha habilitat especialment Instagram per aquesta finalitat. Cal reconèixer que està molt enterrada entre les opcions de configuració i que, de nou, el seu landing page és una pura benvinguda que et replantegis si realment vols abandonar la xarxa de Meta.

eliminar compte

Un altre detall important és que aquesta pàgina no està disponible en les aplicacions mòbils d'Instagram per la qual cosa és obligatori dur a terme l'eliminació des d'un navegador. El primer que has de fer aquí és seleccionar una de les opcions del menú desplegable. Cada una d'elles correspon amb una possible motivació per esborrar el compte i en tots els casos se't convidarà que rectifiquis la teva decisió.

opcions menu

Arribats a aquest punt, les solucions que ofereix Instagram perquè reconsideris la teva decisió oscil·len entre l'imaginació i la desesperació. Des de demanar-te que desinstal·lis l'aplicació però mantinguis el compte en cas que et robi massa temps a explicar-te que poc poden fer si consideres que l'app t'ofereix massa publicitat.

Una vegada hagis escollit un motiu del menú, apareixerà un formulari amb una única capseta en la qual has d'escriure la teva contrasenya. Recorda que aquesta opció només apareixerà quan hagis escollit algun dels supòsits que ofereix el menú desplegable.

Quan punxis al botó d'Eliminar apareixerà una finestra emergent de confirmació. Una vegada confirmis que realment vols seguir endavant, el sistema esborrarà el teu compte encara que et deixarà una última bala a la recambra.

confirmacion eliminacion

L'última pantalla a tot el procés d'eliminació de comptes t'avisarà que el teu compte morirà definitivament d'aquí a un mes. És a dir, l'eliminació no és instantània i durant aquells trenta dies posteriors a aquesta operació podràs recuperar-la iniciant sessió en la mateixa i activant l'opció recuperar compta.

data eliminacion

Durant aquells trenta dies en què el teu compte està esperant per ser eliminat per sempre, però encara no ho està definitivament per si canvies d'opinió i la vols ressuscitar, els altres usuaris d'Instagram no podran accedir al seu contingut.

Quant tarda Instagram a eliminar un compte? Una vegada més no és una operació immediata. La xarxa social ja avisa en el seu 'Centre d'ajuda' que l'eliminació total del contingut d'un perfil pot tardar fins a 90 dies.

opcion conservar compte

La solució intermèdia: desactivar temporalment el compte d'Instagram

Si el que vols no és tant desaparèixer de l'òrbita d'Instagram com donar-te un respir sempre pots desactivar temporalment el teu compte. Si optes per aquesta opció has de saber que el teu perfil, fotos, vídeos, comentaris i likes romandran ocults per a la resta d'usuaris durant el temps que el teu compte roman desactivat.

La manera de posar el teu Insta a dormir és molt similar a la que hem explicat per tancar el compte per sempre. De nou, només podràs dur a terme l'operació des d'un navegador perquè el procés no està disponible en les aplicacions mòbils per a Android o iOS.

 1. Així, des del navegador del teu ordinador o mòbil, inicia sessió en el teu compte.
 2. A continuació, punxa a la teva foto de perfil, en la part superior dreta, i ves-te'n a 'Editar perfil'.
 3. Una vegada dins del menú fes clic en 'Desactivar el meu compte temporalment'.
 4. Com en el menú d'Esborrar compta, escull un motiu dels que ofereix el menú desplegable i torna a escriure la teva contrasenya.
 5. Finalment, fes clic en 'Inhabilitar temporalment el compte'.

Amb aquesta guia pas a pas ja pots eliminar el teu compte d'Instagram temporalment o de manera definitiva. Sigui quin sigui el motiu, amb aquests passos ja no tindràs dubtes.