A qui no li ha passat haver-se penedit de donar-li el botó d'enviar d'un correu electrònic. Tots hem passat per una circumstància així en algun moment i en ocasions l'hem pogut lamentar en el mateix instant en què l'email ha sortit camí del destinatari.

L'avantatge –que, per cert, no tothom coneix– és que si el correu electrònic que utilitzes és Gmail, tens la possibilitat de gaudir de la possibilitat de desfer i deixar sense efecte l'enviament del missatge. Encara que, això sí, disposes d'uns segons només per poder dur-lo a terme. A continuació veurem com pot fer-se.

Encara que els següents passos a seguir són per a usuaris de Gmail, també es pot desfer l'enviament d'emails amb l'Outlook. En el cas de l'Outlook, per revertir l'enviament d'un correu ha de fer-se en un temps d'un màxim de 30 segons. Un fet que t'obliga a reaccionar amb certa rapidesa.

Correu Gmail

Configuració de la cancel·lació d'enviament a Gmail

De manera predeterminada, Gmail només et permet gaudir d'un període de 5 segons per recuperar un correu electrònic després de pressionar el botó d'enviar. Si et suposa un temps massa curt per rectificar, hauràs de ser el teu mateix el que configuri manualment una extensió del temps que Gmail mantindrà els correus electrònics pendents d'enviament abans que surtin definitivament.

Això sí, cal tenir en compte que no es pot modificar la durada d'aquest període de cancel·lació en l'aplicació Gmail del mòbil o la tablet. Per poder dur-lo a terme, hauràs de fer-ho al menú de configuració de Gmail de la versió web de l'ordinador.

Per fer-ho n'hi ha prou amb obrir el compte de Gmail al navegador i una vegada dins, prémer a la icona de configuració que té forma d'engranatge que es troba en la part de dalt a la dreta del compte de correu electrònic. A la pestanya General et trobaràs l'opció Desfer l'enviament i allà podràs escollir entre els 5, 10, 20 i 30 segons que ofereix el menú desplegable. Lògicament, els 30 segons permeten no haver de sentir-se tan amoïnat quan s'envia un correu i així gaudir de més temps per rectificar.

Una vegada que hagis canviat la durada del període de cancel·lació d'enviament del correu, només et queda prémer el botó de pressioni el botó Guardar canvis de la part de baix del menú de configuració. Després d'haver seleccionat el nou període i haver guardat l'opció, el canvi s'aplicarà automàticament a la totalitat del compte de Gmail, amb la qual cosa podrà utilitzar-se tant en la versió web com en les del mòbil i la tablet.

L'única manera per recuperar un correu electrònic en la versió web passa per prémer el botó Desfer que apareix a la finestra emergent del missatge enviat a la cantonada inferior esquerra.

Gmail móvil

D'altra banda, per poder dur a terme l'acció des de qualsevol dispositiu mòbil, i encara que el procés és semblant, difereix una mica. En aquest cas, una vegada que s'enviï el correu electrònic, apareixerà un quadre emergent negre a la part inferior de la pantalla, que indica que el correu electrònic ha estat enviat. El botó Desfer apareix en el costat dret d'aquesta finestra emergent. Per aturar l'enviament del correu electrònic, cal tocar aquest botó dins del període de cancel·lació.

Una vegada polsada l'opció Desfer, es recupera el missatge i torna la pantalla d'esborrany de Redactar de l'app.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat