Amb més de 113 milions d'usuaris de pagament, Spotify és avui dia el servei de streaming de música amb més clients al món. No només ofereix accés il·limitat a milions de cançons, sinó que també brinda recomanacions personals i llistes de reproducció per satisfer tots els gustos i estils de vida.

Com sap gairebé tothom a hores d'ara, hi ha dos nivells de subscripció de Spotify: el gratuït i el Premium. Amb ambdós es pot accedir a l'enorme catàleg de més de 30 milions de cançons. Tanmateix, només les funcions bàsiques són gratuïtes amb anuncis i algunes limitacions, mentre que les funcions addicionals com Spotify Connect, l'accés sense connexió, l'alta qualitat del streaming de la música i la manera aleatòria es limiten només als usuaris de pagament.

Spotify móvil

Gratis davant Premium

Si només t'importa la música, els anuncis no et molesten o la qualitat de l'àudio no suposa una cosa important per a tu, pot ser que el pla gratuït de Spotify sigui suficient. Però també has de tenir en compte que aquestes no són les úniques diferències entre el pla gratuït i el Premium. Veurem a continuació quines són les principals.

Preu

La primera i més diferència entre la versió gratis i la Premium és el preu. Mentre la primera –com indica el seu nom– és gratuïta, el servei Spotify Premium costa 9,99 euros al mes. A més, es pot assenyalar que els estudiants obtenen un 50 per cent de descompte en el pla Prèmium, amb la qual cosa el cost en aquest cas és de només 4,99. Així mateix, el pla Familiar atorga l'accés als membres d'una mateixa família per 14,99 euros.

Publicitat

Pots accedir i escoltar milions de cançons al catàleg de Spotify, però si tries el pla gratuït, prepara't per ser interromput pels molestos anuncis. Després d'una o dues pistes d'àudio, irrompran a les teves orelles un breu anunci o dos que interrompran la teva experiència auditiva. Spotify Premium, tanmateix, et permet gaudir de la música sense interrupcions en eliminar tots els anuncis, amb independència del dispositiu que utilitzis.

Accessibilitat

Algunes pistes ni tan sols es reproduiran en el pla gratuït i segurament escoltaràs música només en la manera Aleatòria o llistes de reproducció prefabricades mentre utilitzes l'aplicació mòbil (tant en iOS com en Android). Encara que pots utilitzar les versions web i d'escriptori per gaudir d'una experiència d'escolta amb accés a milions de cançons i llistes de reproducció. Prèmium et proporciona accés il·limitat a milions de cançons sense restriccions, el que significa que pot escoltar qualsevol cançó o llista de reproducció en qualsevol moment, independentment de si està utilitzant l'aplicació mòbil o la versió d'escriptori.

Qualitat de so

La qualitat del so també difereix molt en els plans de Spotify, la qual cosa finalment afecta l'experiència sonora. Spotify utilitza tres configuracions diferents de qualitat de so per a la transmissió d'àudio. Proporciona 96 kbps com a velocitat de bits estàndard per a dispositius mòbils, que passa a 160 kbps per a les versions d'escriptori i web. En canvi, el pla Prèmium, t'assegura la millor qualitat (320 kbps) a través de qualsevol dispositiu.

Spotify ordinador

Accés sense connexió

Una altra diferència important entre el pla gratuït i el Premium és l'accés sense connexió. En el pla gratuït, només pots escoltar música si estàs connectat a Internet i no pots descarregar cançons per reproduir-les després sense connexió. Spotify Premium, tanmateix, et permet descarregar o sincronitzar fins a 3,333 cançons en els teus dispositius. Pots guardar qualsevol àlbum o llista de reproducció en la qualitat que vulguis per escoltar-los sense connexió.

Altres característiques

La subscripció Premium de Spotify ofereix més avantatges, com l'accés a Spotify Connect, que et permet expandir el servei de streaming de música més enllà del dispositiu que utilitzes per escoltar música. Pots controlar exactament com i on es reprodueix la teva música favorita mitjançant l'ús de múltiples dispositius. Pots canviar instantàniament el teu altaveu des del teu telèfon mòbil sense interrompre la reproducció, fent transicions perfectes entre el dispositiu i els altaveus sense fil.