Amb les vacances a la cantonada, no és gens estrany que en elles les dades del nostre mòbil se'ns esfumin en uns quants dies. Els plans de les companyies són ara generosos però tot i així l'ús intensiu que li donem al telèfon ens hauria de fer pensar a què fer per no emportar-nos una sorpresa. Per això, t'oferim les següents interessants recomanacions que poden ajudar.

Troba una xarxa wi-fi

El bo és que són gairebé a qualsevol lloc però convé evitar aquelles que siguin públiques i no et demanin una contrasenya. Connectar-se a xarxes wi-fi segures fa que consumes dades del teu mòbil però abans de connectar-te has d'assegurar-te que tinguin un usuari i contrasenya per protegir-te davant de qualsevol perill.

Controla mitjançant alertes

Potser no trobes una xarxa wi-fi allà on vagis. Si és així, configura prèviament el sistema d'alertes de consum de dades per no esgotar les dades incloses en la tarifa sense que te n'adonis. D'aquesta forma, el mòbil t'avisarà quan estiguis a prop d'arribar al límit i així sabràs que estàs a punt de quedar-te sense dades.

Ull a les actualitzacions

Les aplicacions dels mòbils reben actualitzacions freqüentment i moltes vegades es descarreguen automàticament en funció de com tingui configurat el servei l'usuari. Per això, les vacances són un moment en què convé vigilar aquest aspecte i assegurar-se que la configuració permeti la descàrrega de les actualitzacions només quan el mòbil es trobi en connectat a una xarxa wi-fi.

Les apps que no utilitzes

Tots tenim moltes apps al mòbil que no utilitzem però que de vegades funcionen en un segon pla consumint dades. Perquè aquest no sigui un problema afegit quan viatges diversos dies fora de casa, desinstal·la o desactiva aquestes aplicacions des del menú d'ajustaments del telèfon.

Configura Whatsapp

És una de les apps que més utilitzem diàriament i gairebé sense adonar-nos-en rebem i enviem fotos i vídeos que sumats suposen molts megues. Perquè la descàrrega d'aquests arxius multimèdia no ens porti a consumir un munt de dades, és molt important configurar des dels ajustaments de l'app que les fotos i els vídeos no es descarreguin automàticament, i només puguin baixar en un entorn de xarxa wi-fi.

Millor descarrega que streaming

Si tens intenció de fer ús de serveis com Spotify o Netflix, tingues en compte que la seva utilització normal via streaming et pot deixar sense dades en un tres i no res. Sigues previsor i descarrega al teu mòbil les cançons o els capítols que creus de què gaudiràs durant el viatge. Al cap i a la fi, aquests serveis permeten la possibilitat de gaudir dels seus continguts offline.

Atenció a les fotos

Les càmeres dels mòbils d'avui dia són tan bones que cada vegada fem més fotos amb elles. Són imatges que ens agrada compartir amb els nostres éssers estimats o que, en algunes ocasions, tenim configurat el mòbil perquè pugin automàticament al núvol. Per això cal estar molt atents a com està configurat aquest aspecte, i si és necessari desactivar la pujada per defecte de les fotos al núvol. Així mateix, cal anar amb compte amb enviar les fotos a la nostra família i amics en el moment en què les fem. No costa res esperar-se a arribar a un lloc amb wi-fi per enviar les imatges en aquell moment.