Des que van arribar els telèfons intel·ligents o smartphones i abandonem a poc a poc els antics mòbils que amb prou feines podia aconseguir una mica més enllà de trucades i enviaments d'SMS, són moltíssimes les funcionalitats que han arribat a la palmell de la nostra mà. Però també hem sortit perdent en altres aspectes, i segurament el més important d'ells és la durada de la bateria dels nostres mòbils.

Per això, si tens un mòbil amb sistema operatiu Android, t'interessa conèixer què pots fer perquè l'autonomia del teu telèfon et duri el més possible i no hagis d'estar tan pendent de si et quedes sense bateria abans que acabi el dia. A continuació t'expliquem alguns consells perquè això es converteixi en una realitat en el teu dia a dia.

Móvil apps

Desactiva la vibració

Encara que resulti molt còmode i útil que el mòbil vibri, ja sigui quan el tens en silenci com quan té so i no ets capaç d'escoltar-ho pel soroll extern, la funció de vibració del mòbil consumeix molta més bateria del que penses. Per això, tret que sigui estrictament necessària, desactiva-la i l'autonomia de la teva bateria es veurà incrementada.

Utilitza carregadors originals

No es tracta només de rebutjar els carregadors barats que es poden comprar en qualsevol lloc per un preu molt reduït i que no carreguen igual que un de bo o el de la marca. També és preferible utilitzar el carregador original i més avui dia que la majoria dels mòbils tenen la funció de càrrega ràpida. El problema és que els carregadors de cada marca estan pensats per carregar els mòbils d'una manera determinada i pot ser que amb un telèfon d'una altra marca, no actuïn de la mateixa manera o de la manera que necessita el teu mòbil.

Baixa el temps de pantalla activa

Els usuaris actius de mòbil poden fàcilment consultar el telèfon més de 100 vegades al dia. Doncs bé, cada vegada que activem la pantalla per al seu ús, la despesa de la bateria s'incrementa sensiblement. Si a més a això li afegim que són molts els que tenen el dispositiu es quedi actiu durant minuts després d'utilitzar-lo, l'autonomia de la bateria baixa en picat. Per això convé anar a Ajustaments, i en l'apartat de Pantalla, configurar que aquesta estigui activa per només 30 segons després de deixar el mòbil, la qual cosa és més que suficient.

Oblida la brillantor automàtica

Existeix una creença bastant estesa que configurar la brillantor de la pantalla del mòbil en manera automàtica, fa que vegem molt millor el contingut. I això no és així. N'hi ha prou que desactivem la brillantor automàtica, elegim el nivell d'intensitat en el qual ens sentim còmodes i la durada de la bateria ho agrairà. Si en algun moment concret no veiem bé el que posa a la pantalla, n'hi haurà prou que pugem momentàniament el nivell i assumpte arreglat.

Móvil Android

Redueix la connectivitat

El wi-fi, el Bluetooth i el NFC són diferents maneres de connectivitat que és habitual que tinguem sempre connectats i, tanmateix, n'utilitzem poc. Per això, desconnectar-los quan no se'ls està donant un ús concret és donar-li un enorme respir a la bateria, ja que si no, el mòbil estarà provant de connectar-se a algun dispositiu contínuament i aquest esforç del mòbil anirà fent que la bateria baixi ràpidament. Connecta't a ells només quan sigui estrictament necessari i veuràs quin canvi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat