Recentment publicàvem un article de títol Siete avantatges d'un iPhone sobre un mòbil Android i ha arribat el torn de veure els avantatges a la inversa, perquè els mòbils Android també tenen punts a favor respecte als iPhone. Els que veurem a continuació són alguns d'ells.

Durada de la bateria

Si has manipulat un mòbil Android, segurament t'haurà sorprès la durada de la seva bateria. Però no només en els models de telèfon grans, que porten bateries de més capacitat, sinó fins i tot els mòbils més petits, tenen una durada de bateria que sol durar fàcilment tot el dia.

Tanmateix, amb la majoria dels models dels iPhones no sempre és fàcil passar un dia sense necessitat de recarregar-lo.

Millor preu

Si vols comprar-te un iPhone has de fer un desemborsament més o menys important però, sens dubte, significatiu. En canvi, entre els mòbils Android pots trobar dispositius des dels 100 euros fins a gairebé els 2.000 en els models més sofisticats. Es pot elegir entre molts models de preu molt assequible.

La popularitat dels iPhone ha aconseguit fer creure entre molta gent que els mòbils han de ser cars per ser bons, i res més lluny de la realitat.

Móvil colors

Més característiques

Hi ha mòbils Android amb tota mena de funcions, des de càmeres tèrmiques fins a visió nocturna, per esmentar dues funcionalitats que criden l'atenció. Afegir aquest tipus de funcions a un iPhone implicaria elevar molt el seu cost perquè Android ofereix molta varietat de models i Apple no.

Menys errors

No és gens habitual trobar-se errors en un mòbil Android. De vegades pots notar que una app es comporta malament, però és molt possible que si et passes una vida utilitzant mòbils Android no et trobis un error que t'impedeixi de fer un ús normal del telèfon. D'altra banda, si el que busques és una connectivitat sòlida un mòbil Android és més fiable.

L’iPhone sol presentar a vegades errors estranys i aleatoris que semblen afectar de forma rutinària la durada de la bateria i la connectivitat.

Interfície més fàcil d'utilitzar

Per molt que agradi el Centre de control de l’iPhone, és incòmode i no gaudeix de prou personalització. En comparació, el panell de Configuració ràpida d’Android ofereix un nivell de personalització més gran i compta amb un botó per accedir directament a l'aplicació Configuració.

La diferència és fonamental. Apple no vol que els usuaris juguin amb la configuració, una espècie de mentalitat de si funciona, no l'arreglis. Mentre que Android està construït amb la idea que la gent necessitarà entrar amb certa freqüència a la configuració per tenir el mòbil al gust de cada un.