Fa anys que no s'entén el dia a dia d'una persona sense el seu smartphone. Una eina que ha anat convertint-se en imprescindible amb el pas del temps i que utilitzem per comunicar-nos, informar-nos, entretenir-nos i altres qüestions.

Aquesta omnipresència del mòbil a les nostres mans fa que l'element que més afectat es vegi sigui la bateria del telèfon. Un fet que ens obliga a tenir gairebé sempre a mà un carregador. Però a l'estiu, la situació es complica bastant ja que passem més temps a l'exterior i no és tan senzill accedir a carregar el mòbil com durant la resta de l'any. Per això veurem una sèrie de consells per poder estalviar bateria durant les vacances.

Móvil platja

Desconnectar el prescindible

Cada vegada que sortim de casa podem portar activades al mòbil algunes funcionalitats que no utilitzem i que, tanmateix, consumeixen bateria. Entre elles destaca el wi-fi, que va fent-nos perdre bateria a causa que no deixa de buscar xarxes sense fil en cap moment. Però a més, del wi-fi, altres mètodes de connectivitat com el NFC o el Bluetooth també buiden la càrrega del telèfon. Fins i tot les dades mòbils, si no els necessitem en un determinat moment, ens penalitzen.

La brillantor automàtica de la pantalla

Com més brillantor tingui la pantalla del mòbil, més bateria gastarà. Per això és preferible gestionar-la manualment i no recórrer a l'opció de brillantor automàtica que moltes persones tenen activada per defecte. Si vols estalviar bateria, redueix la intensitat de la brillantor en sortir de casa i puja-la només quan necessitis consultar alguna cosa al teu telèfon.

Anul·lar la vibració

La vibració del mòbil també és enemiga de l'autonomia de la bateria. Tret que no desitgis que et molesti el so de les notificacions, és millor que desactivis la vibració. Podràs fer-ho si vas a l'apartat de Sons i notificacions.

La sincronització automàtica

Si estàs de vacances no necessites que el teu correu electrònic se sincronitzi automàticament a cada estona, una cosa que també perjudica la bateria del mòbil. Per això, el millor és que vagis a l'apartat de Comptes i sincronització i desactivis aquesta funció que fa que el teu mòbil busqui correus nous constantment. Una funcionalitat que no només afecta el correu sinó les teves xarxes socials o els serveis de missatgeria que utilitzis.

Amics móvil

Disminuir el temps d'activitat de pantalla

És evident que la pantalla és la part del mòbil que més bateria consumeix. Per això, si la mantenim activa molt temps, l'autonomia del telèfon es veu afectada. Així, que el millor és disminuir el temps d'activitat de la pantalla. Una cosa que es pot fer senzillament des de l'opció Pantalla.