És el metanol verd el combustible del futur? Segons creï Cepsa, sí. Per això, la multinacional espanyola s'ha unit amb C2X, una empresa del grup Maersk per construir al Port de Huelva la que s'espera es converteixi en la planta de metanol verd més gran tot Europa.

EuropaPress 5614293 cepsa c2x impulsessin huelva més planta metanol verd europa 1000 milions

 

1000 milions

En un moment en què Repsol es replanteja les seves inversions en Espanya a conseqüència d'una situació, diuen ells, d'inseguretat fiscal i jurídica, que Maersk i Cepsa no canviïn de plans és una bona notícia, especialment per a Andalusia. Que el projecte estigui previst allà no és qüestió menor: Repsol, en lloc d'en Andalusia, plantejava projectes a Catalunya. El projecte de Cepsa contempla produir metanol verd per a transport marítim i indústria química.

Poden canviar d'opinió?

De moment, el que tenen entre mans és un projecte que es va anunciar ja per primera vegada fa gairebé un any i la idea de Cepsa i els seus socis és activar-lo el 2025. Si tot surt segons el previst, es crearan 2.500 llocs de treball i Espanya (però especialment Andalusia) es convertiran en territoris punters d'una indústria, la del metanol, que sembla tenir un gran futur.