Es diuen Jonathan Moral i Juan Pendas i, a més d'oferir des del seu torrador de Castelldefels (Barcelona) u dels millors cafès que avui es poden trobar a Espanya –te'l porten fins a qualsevol punt de la Península en 24 hores- i presentar-lo en càpsules que es reciclen soles perquè són biodegradables, tenen des d'aquest mes de novembre un motiu addicional per sentir-se orgullosos de la seva manera d'entendre què significa el cafè: després de celebrar-se la Gala de les Estrelles Michelin d'aquest any, pot presumir de veure els seus productes a quatre restaurants reconeguts amb Estrella.

Quins són?
El cafè d'especialitat que elabora Cafè de Finca des del seu torrador propi de Castelldefels se serveix a Ugo Chan (1 estrella), Aleia (1 estrella), Diverxo (3 estrelles) o Ravioxo (1 estrella). Els seus responsables expliquen per què han escollit el cafè de Jonathan i Juan:
"Crèiem que era el moment de provar alguna cosa diferent i la veritat és que estem tremendament contents amb el resultat. Jonathan va venir a explicar-nos el producte, els processos, els sabors, els valors del projecte... i ens vam entendre a les mil meravelles. Al final la filosofia de Cafè de Finca va molt lligada a la nostra, apostant per la cura, el detall i l'especialitat" compte Hugo Muñoz, xef del restaurant Ugo Chan. Des d'Aleia, també expliquen què els va portar a decidir-se a provar: "Buscàvem fer un salt de qualitat per al nostre restaurant en el servei de cafè que estigués a l'altura de la resta de l'experiència que oferim i en això em preocupo personalment. Després d'un temps provant el millor del mercat del cafè, una d'anomenada amb Jonathan i una posterior visita a Castelldefels em van treure tots els dubtes i vaig saber que Cafe de Finca era un nou membre de la nostra família, perquè a la seva torradora es respira casa i família com ens agrada transmetre als nostres clients d'Aleia al costat de la nostra premissa d'excel·lència" afegeix Rafael de Bedoya, xef del restaurant Aleia.
Què és el cafè d'especialitat?
El cafè d'especialitat, expliquen els seus creadors, "és una experiència". La seva varietat de sabors, aromes i textures ha conquerit a tot tipus de paladars i cada vegada són més que van en la seva recerca. Cafè de Finca, en ser el primer cafè d'especialitat a Espanya, representa l'inici d'una nova era en l'apreciació del cafè. La seva presència als menús de restaurants d'estrella Michelin subratlla el compromís de l'alta cuina amb la qualitat, l'especialització i l'origen dels ingredients que componen cada plat.