Estàs avorrit d'emportar-te el dinar a la feina? Et cansa cuinar, comprar i carregar amb la carmanyola o el tupper tots els dies? Hi ha una alternativa que va néixer en Girona, es diu Weprefereat i és definidia pels seus creadors, Marc Almeda Françoise i Marco Romaniello, com la primera cantina virtual. De moment, donen cada dia menjar a un miler de persones. Ho fan, a més i segons ells mateixos expliquen, de manera "saborosa, assequible i a preu raonable".
Com funciona?
La cantina virtual Weprefereat ofereix amanides i pokes a mida de fins a 6 ingredients per 7€ i menús complets amb entrant, plat principal i postres a escollir per 10€. Tots els menús s'elaboren diàriament i poden adaptar-se als gustos i necessitats de cada usuari. Així i per exemple, s'inclouen opcions vegetarianes, aptes per a celíacs o elaborades només amb productes de temporada. L'empreses associades a Weprefereat no tenen un compromís de comandes mínimes i, d'aquesta manera, n'hi ha prou amb associar-se al servei i que els treballadors que desitgin gaudir d'ell realitzin la comanda des de la pàgina web o app. Les comandes poden fer-se de forma setmanal o, també, cada dia abans de les 10:30 amb el compromís que el dinar arribi abans de les 13:30.
Beneficis
El servei de Weprefereat, expliquen els seus promotors, és fàcil, còmode i eficaç i permet als treballadors poder gaudir de dinars més saludables i nutricionals sense cap esforç culinari Per això, assenyalen, "les empreses que ofereixen als seus empleats aquest benefici aconsegueixen més satisfacció en ells, augmenten la seva productivitat, reforcen el seu compromís amb la feina i a més aconsegueixen un rendiment més gran de l'equip tota la jornada, ja que els menjars són lleugers i no necessiten repòs. A més, són moltes les empreses que passen del remot a l'híbrid i Weprefereat significa un benefici i incentiu més a què l'equip vagi tornant a l'oficina", apunten els responsables del projecte. De moment, més de 100 empreses ofereixen ja als seus treballadors l'opció de menjar cada dia de la mà de Weprefereat. L'empresa té presència en Girona, la ciutat on va néixer el projecte, a Barcelona, a Múrcia i a Madrid. Durant 2023 volen començar a treballar a Saragossa i Pamplona. Tot el packaging que utilitzen és 100% compostable i està fet de material de canya de sucre.