Microsoft ha anunciat Surface Duo 2, el seu smartphone plegable de segona generació que realitza millores significatives respecte a l'original, inclosa una nova matriu de càmeres i múltiples millores d'usabilitat.

El nou Surface Duo 2 integra el processador Snapdragon 888, connectivitat 5G i un nou sistema de càmera de triple lent. També té dues pantalles PixelSense Fusion més brillants, més grans i més primes. Microsoft afirma que va dissenyar Surface Duo 2 perquè funcioni tan bé amb dues pantalles separades com amb una sola pantalla (plegada).

Començant amb la pantalla, Microsoft presumeix que és increïblement prima quan està oberta i consta de dues pantalles tàctils de 5,8 polzades que s'obren fins a formar un total de 8,3 polzades. Específicament, cada costat del Duo és un AMOLED de 1344 x 1892 píxels. La companyia diu que també són més duradores, més grans i més brillants: fins a 800 nits de brillantor màxima que s'actualitzen de forma adaptativa fins als 90Hz.

El dispositiu es pot organitzar en tres formats: maneres Llibre, Redacció i Carpa. Microsoft permet que el Duo mostri una varietat de notificacions des del nivell de càrrega fins al volum i els missatges que alertaran l'usuari fins i tot quan el dispositiu no s'estigui utilitzant actualment.

El sistema de càmera de Surface Duo 2 s'ha millorat enormement. Es compon de tres càmeres: una de 12 megapíxels 27 mm f / 1.7 que compta amb autoenfocament de detecció de fase de doble píxel i estabilització òptica d'imatge, un telefoto de 12 megapíxels 51 mm f / 2.4 que també compta amb estabilització òptica d'imatge i agrega autoenfocament de detecció de fase normal, i un ultra gran angular de 16 megapíxels i 13 mm f / 2.2 que compta amb un camp de visió diagonal de 110 graus amb correcció de distorsió.

surface Duo 2 colors

Al capdavant del programari, Surface Duo 2 ofereix una manera automàtica amb captura de fotos HDR de múltiples quadres amb poca llum i HDR i detecció d'escena de rang dinàmic. També té una manera nocturna dedicada i una funció de zoom suau entre les tres càmeres de la part posterior. També està armat amb una manera de retrat impulsat per aprenentatge automàtic amb control de profunditat ajustable i és compatible amb les càmeres de gran angular i telefoto. Microsoft també diu que la manera panoràmica té un ampli rang dinàmic i que les fotos es poden capturar al mateix temps que es grava un vídeo 4K.

Parlant de vídeo, el sistema de càmera és capaç de gravar vídeo 4K HDR a fins a 60 frames per segon i vídeo en càmera lenta a 120 o 240 frames per segon. El vídeo es grava en H.265 o H.264, segons la preferència.

Microsoft qualifica la durada de la bateria del Duo 2 en 15,5 hores de reproducció de vídeo local i 28 hores de temps de conversa. En general, la companyia diu que els usuaris poden esperar que la bateria duri tot el dia.

Surface Duo 2 ve en capacitats d'emmagatzemament de 128, 256 i 512 GB i compta amb 8 GB de memòria DRAM LPDDR5. Es carrega i es connecta a dispositius a través d'un port USB-C. També és compatible amb totes les generacions del Surface Slim Pen al mercat. Surface Duo 2 es pot preordenar ja a Microsoft a partir de 1.499 dòlars (caldrà veure la conversió a l'euro) i s'enviarà des del 20 d'octubre.