Els nous Apple AirPods 3 (de tercera generació) ha estat presentat en l'última keynote d'Apple i arriben amb una sèrie d'actualitzacions i un disseny elegant per poder competir amb els millors auriculars sense fil que hi ha al mercat

Les noves característiques inclouen suport per a so espacial, equalitzador adaptatiu i una durada més gran de la bateria que els seus predecessors. Els AirPods 3 també haurien de sonar millor que els AirPods 2019, gràcies a un controlador personalitzat que està dissenyat per mitigar la distorsió.

No s'haurà d'esperar massa per gaudir-ne, ja que es poden demanar ja encara que no estaran disponibles fins al 26 d'octubre, ben aviat. Els AirPods de tercera generació costen 199 euros.

Disseny

No es desvien massa dels models anteriors d'AirPods, amb una estètica minimalista completament blanca, tiges excel·lents i línies suaument corbes.

Tanmateix, sembla que la companyia s'ha inspirat més en l'aspecte dels AirPods Pro per al disseny dels AirPods 3 que en els AirPods de segona generació.

Les tiges llargues i excel·lents que van fer que els AirPods el 2019 anessin tan fàcilment reconeixibles s'han canviat per uns de més curts que compten amb sensors de força capacitius tàctils, com els que es troben en els AirPods Pro, que permeten controlar la reproducció de la música amb només estrènyer la tija. També serveix per acceptar trucades.

Les tiges més curtes són una cosa que s'esperava des de fa molt temps i, com diu Apple, tenen una aparença "més subtil".

Les carcasses dels AirPods 3 també han canviat, amb un aspecte més aerodinàmic que els seus predecessors i Apple diu que el disseny contornejat es troba exactament en l'angle correcte per "transmetre el so directament a l'oïda".

Una altra característica nova dels AirPods de tercera generació és la resistència a la suor i a l'aigua IPX4, per la qual cosa haurien de poder utilitzar-se mentre es fa exercici sense preocupar-se per una mica de suor o unes gotes de pluja.

Aquesta classificació de resistència a l'aigua coincideix amb la dels AirPods Pro, i encara que els AirPods 3 no seran tan robustos com els auriculars amb classificació IP67, haurien de funcionar bé per a l'exercici regular.

AirPods 3 estotgiRendiment d'àudio

En anunciar els AirPods 3, Apple va dir que "vol portar l'experiència completa de so espacial a més clients", i els seus últims auriculars són els més barats fins ara d'entre els quals admeten la tecnologia de so immersiu.

La tecnologia so espacial d'Apple pren contingut 5.1, 7.1 i Dolby Atmos i aplica filtres d'àudio direccionals, col·locant el so en una esfera 3D i fent-ho sentir més envoltant, com si l'àudio vingués cap a tu des de tots els angles.

Fins ara, aquesta tecnologia només funcionava amb AirPods Pro i AirPods Max, ja que es basa en els seus acceleròmetres i giroscopis integrats per rastrejar la posició del seu cap i garantir que el so prové de la direcció correcta.

Els AirPods 3 haurien de sonar millor que els AirPods 2019. Venen amb un nou controlador de baixa distorsió fet a mida i un amplificador d'alt rang dinàmic, que junts produiran "greus potents amb altes freqüències nítides i netes", segons la companyia.

Una omissió important, però no sorprenent, és la cancel·lació activa de soroll. A causa de la falta de peces de silicona o coixins d'escuma.

Durada de la bateria

Els AirPods 3 venen amb una millora significativa en la durada de la bateria. Mentre que els AirPods 2019 van oferir 24 hores de reproducció en total (això és aproximadament 5 des dels auriculars i 19 hores més des de l'estoig de càrrega), els nous AirPods 3 ofereixen una durada màxima de la bateria de 30 hores.

Apple diu que obtens fins a sis hores de temps d'escolta o fins a quatre hores de temps de conversa. Si tens pressa, una càrrega ràpida de cinc minuts et donarà aproximadament una hora de reproducció. Igual com amb els AirPods Pro, els AirPods 3 venen amb un estoig de càrrega sense fil de sèrie, que és compatible amb l'ecosistema MagSafe d'Apple.

Tot això sona bé, però la durada de la bateria a bord es redueix a cinc hores si es té habilitat el so espacial, el mateix temps de reproducció que els AirPods més antics.

Connectivitat

Els AirPods 3 estan optimitzats per al seu ús amb dispositius Apple, amb una configuració d'un toc que aparella automàticament els botons amb el seu iPhone, iPad, Mac o Macbook.

També hi ha un nou sensor de detecció de pell que diu als AirPods 3 si realment són a la teva orella, en lloc d'en una taula o dins de la butxaca, i si no estan a la teva orella, la reproducció de música s'interromprà, la qual cosa presumiblement estalviarà una valuosa vida útil de la bateria. Igual com amb els AirPods 2019, es podrà cridar l'assistent de veu d'Apple simplement dient 'Hola Siri'.