El teu vol surt des de Barcelona i vols aparcar el cotxe a prop de l'aeroport? No és fàcil trobar un lloc on aparcar el cotxe gratis o que la tarifa no sigui gaire cara. Per això, a continuació et donem algunes recomanacions per trobar el millor lloc on aparcar el cotxe durant les vacances. 

Aparcament oficial d'AENA

Si ets dels que sempre arribes just de temps i el que vols és aparcar el teu cotxe el més a prop possible de la terminal, la millor opció és l'aparcament oficial d'AENA. Això sí, tenir-lo a la porta és l'opció menys econòmica. 

Si el teu vol surt de la T1, aquests són els aparcaments que t'interessen: 

 • Aparcament general: Aquesta és la millor opció per aparcar el teu cotxe durant 3 o 4 dies a l'aeroport. L'aparcament es troba en un edifici annex i pots accedir a la terminal per una pasarel·la. El màxim diari que pagaràs durant els primers 4 dies és de 20,95€. Després, a partir del cinquè, el preu màxim diari és de 16,00€. 
  Si aparcaràs a l'aeroport durant poca estona has de saber que els 30 primers minuts de l'estacionament són a un preu per minut de 0,057€, durant els minuts 31 i 120 el preu és de 0,055€ i a partir del minut 121 el preu per minut és de 0,050€. 

Aeropuerto Barcelona T2 parking

 • Aparcament de llarga durada: Aquest aparcament és la millor opció si fas un viatge llarg i vols aparcar el teu cotxe durant més de 4 dies. Aquest es troba a l'exterior del recinte i de les instal·lacions de l'aeroport, però AENA ofereix un servei gratuït d'autobús llançadora les 24 hores del dia per arribar a la T1 i la T2. Entre les 5:30 i les 23:00 aquest servei és cada 20 minuts i fora d'aquest horari s'ha de fer una petició a AENA. Si reserves la teva plaça amb antelació és més econòmic:
  • 5 dies: amb reserva 46€  / sense reserva 69€
  • 6 dies: amb reserva 51€ / sense reserva 80€
  • 7 dies: amb reserva 56€ / sense reserva 91€
  • 10 dies: amb reserva 71€ / sense reserva 119.00 €
  • 15 dies: amb reserva 76€ / sense reserva 154.00 €
  • 20 dies: amb reserva 101€ / sense reserva 189.00 €
    
 • Aparcament express: Aquest és l'aparcament ideal per aquelles persones que han d'anar a buscar algú a l'aeroport. Si estaràs poca estona a l'aeroport has de saber que els 15 primers minuts són gratuïts si aquests no s'excedeixen. El minut 16 té un preu de 1,80€ i cada minut addicional tindrà un preu de 0,01€. El preu màxim per hora és de 6,75€ i de 61,0€ al dia. 

Si per contra el teu vol surt de la T2, aquesta terminal té places d'aparcament repartides al davant de totes les seves terminals (T2A, T2B i T2C). Hi ha places cobertes i al descobert, totes elles tenen les mateixes tarifes que la T1 que estan explicades anteriorment.  

 

Aplicacions per aparcar a l'aeroport de Barcelona

Aparca&go

Una opció més econòmica que l'aparcament d'AENA és la que ofereix Aparca&go. La seva tarifa exprés et permet aparcar amb un preu màxim diari de 8,95€ durant els quatre primers dies i a partir del cinqué el preu serà de 4,95€ màxim diari. Pots reservar la teva plaça a través de la seva aplicació mòbil. 

gal 1 2

També tenen la tarifa premium, que et permet deixar i recollir el vehicle a la mateixa terminal des d'on surt el teu vol. Els preus són per 1 o 2 dies 29,85€, el tercer i el 4 dia des de 8,95€ al dia i a partir del cinqué dia el preu serà des de 5,95€ al dia. 

Aeropark

L'empresa Aeropark ofereix el servei d'aparcament i servei d'autobús llançadora gratuït cap a la terminal. La tarifa tant pel primer dia com el segon són 15€, a partir del tercer dia el preu puja i les tarifes són de 34€ per cinc dies i 82€ per 15 dies. 

Aquesta empresa també ofereix la possibilitat d'aparcar durant diversos mesos. Pots consultar totes les tarifes aquí

Llegayvuela.com

L'empresa llegayvuela.com ofereix un aparcament cobert i totalment tancat amb servei d'entrega i recollida del cotxe a la terminal. Els preus són de 20€ el primer dia i cada dia més que s'hagi d'afegir s'hi sumen 10€. A partir del cinqué has de sumar 5€ més a la tarifa. 

Un fet diferencial és que si et passes dues hores després de la teva data de sortida, aquestes seran gratuïtes. Si el període és més de dues hores, es facturarà un dia més. Aquesta empresa no té aplicació però es pot fer la reserva des del seu lloc web. 

 

Com arribar a l'aeroport de Barcelona en metro i autobús

Si aquestes opcions no t'acaben de convèncer i prefereixes que l'aparcament sigui totalment gratuït, has d'allunyar-te una mica de l'aeroport i anar a la terminal en metro o autobús.

Zona Universitaria - Palau Reial

El sector de Zona Universitaria - Palau Reial es troba a l'entrada de Barcelona i és una zona gratuïta i per temps il·limitat. Si deixes el cotxe aquí tindràs a pocs minuts la parada de metro de la L9 de Zona Universtaria.  

linea 9 sud sur

El preu del bitllet de metro a l'aeroport costa 4,60€, però si disposes d'altres abonaments com la T-Dia, T-12, Targeta Rosa, T-4, T-Mes, T-Jove, T-Trimestre, T-50/30, T-70/30, T-FM/FN 70/90 aquest viatge està inclòs en la tarifa. 

Autobusos metropolitans

Una altra opció és deixar el cotxe a les ciutats més properes a Barcelona com per exemple El Prat del Llobregat, Castelldefels, Gava, Viladecans o Sant Joan Despí. Des d'aquestes localitats hi ha autobusos urbans que arriben a l'aeroport de Barcelona. Això sí, mira primer a quina terminal viatges per no equivocar-te d'autobús! 

 • De Sant Joan Despí (vía Cornellà de Ll.- Sant Boi de Ll.- Prat de Llobregat) a l'aeroport T1 i T2 amb el L77.
 • Amb el L99 des de Castelldefels (passant per Gavà i Viladecans) a l'aeroport T1 .
 • De El Prat de Llobregat (Estació de RENFE) a l'aeroport T1 i T2 amb el PR1.

Aerobús

Una altra opció d'autobús és l'anomenat Aerobús, un servei que fa el trajecte entre Plaça Catalunya i la Terminal 1 i 2 de l'aeroport en 35 minuts. A més, té diverses parades com Plaça Universitat o Plaça Espanya que tenen enllaços a diversos autobusos urbans i línies de metro.  

Aerobús Plaça Catalunya - Wikimedia

El bitllet de l'aerobús té un preu de 5,90€ només d'anada i de 10,20€ el d'anada i tornada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat