L'acer pot ser verd i a Suècia lideren la carrera per aconseguir-ho, encara que a Espanya hi ha un projecte de gran envergadura previst a Puertollano. A Suècia, el pla és construir una planta a Boden que podria estar funcionant el 2025.

H2 Green Steel to Build Large scale Fossil free Steel Plant in Northern Sweden 780x470
 

Un electrolitzador d'1 GW

Per finançar el projecte, l'empresa H2 Green Steel, disposa ja de 1.500 milions d'euros procedents d'un grup d'inversors liderat per les empreses Altor, GIC, Hy24 i Just Climate. Altres inversors com Andra AP i Temasek també entraran en l'operació al costat d'altres com AMF, Cristina Stenbeck, Hitachi Energy, IMAS Foundation, Kinnevik i Wallenberg. L'objectiu final és produir acer generant un 95% menys de CO2 que mitjançant el sistema d'alts forns. Com ho faran? Amb un electrolitzador d'1 GW.

I a Espanya?

A Espanya, l'acer verd, si res no falla, es produirà a Puertollano en una planta de nova construcció que pot fer que la capital industrial de La Mancha recuperi l'esplendor perduda. La teoria diu que, de la mà de la revolució verda, Espanya pot reindustrialitzar-se. S'aconseguirà? Puertollano i el seu acer verd són unes de les pedres de toc.