Hauràs de pagar la zona verda de Barcelona l'agost de 2022? Resposta ràpida i al gra: les zones verdes no seran gratuïtes durant aquest estiu, ni tan sols si ets resident d'aquesta àrea en qüestió. I quant n'has de pagar si, per exemple, decideixes escapar-te un parell d'horetes a les platges de Barcelona i aparques en àrea verda? A continuació, repassem tarifes, horaris i, de passada, t'aclarim per què potser estaves inicialment convençut que l'aparcament a Barcelona durant l'agost t'anava a sortir gratis.

Es paga la zona verda l'agost a Barcelona?

Com ja t'hem avançat més amunt, el 2022 no tindràs més remei que pagar si aparques en una zona verda a Barcelona durant aquest mes d'agost. Per què potser estaves tan segur del contrari? No et passa només a tu. És molt comú i, si vols verificar-ho, només has de preguntar als teus altres amics conductors.

L'origen de tanta confusió és el següent. Fins a 2015, inclòs, aparcar a Barcelona durant el mes d'agost sí que era totalment gratuït. Tot va canviar el 2016 quan tant la zona blava com la verda van deixar de ser gratis durant aquest període estiuenc. Per això segurament la teva ment et traeix quan arriben aquests dies i et descobreixes il·lusionat, creient que no pagaràs per aparcament durant una temporada. Ara que ja s'ha aclarit aquest assumpte, podem passar al següent.

🚗 És gratis la zona blava a Barcelona durant l'agost o has de pagar aparcament?

Horaris de la zona verda

Els horaris de funcionament de les places de l'àrea verda de Barcelona, sigui l'agost, setembre, juliol... o quan sigui, són de dilluns a divendres o de dilluns a dissabte de 8:00 a 20:00 h, sense cap mena d'interrupció horària pel mig. Els cotxes dels no residents d'una zona verda en concret poden aparcar dins de l'horari regulat sempre que tinguin el comprovant corresponent.

No obstant això, s'aconsella que verifiquis l'horari de la zona verda buscant el senyal de torn on es regula el tram d'estacionament. L'esmentat senyal també t'indicarà si existeixen carrers alternatius, per exemple.

Tarifes de la zona verda l'agost a Barcelona

Les tarifes de la zona verda a Barcelona són senzilles d'entendre i memoritzar si ets resident de l'àrea en qüestió: pagues 0,20 euros al dia de dilluns a divendres (o 52 euros per any), independentment de quina sigui l'etiqueta ambiental del teu vehicle. Recorda que, si ets resident en una zona verda, però aparques en una altra àrea verda totalment diferent, seràs considerat no resident.

Les tarifes són d'altres per als no residents d'una zona verda. Els preus varien segons 2 factors. El primer d'ells és la demanda d'estacionament. La tarifa A correspon a zones on hi ha més necessitat de prioritzar l'estacionament de vehicles dels residents de la zona en detriment dels vehicles dels no residents. Per això els preus de les zones A són lleugerament més cars que els de les zones B.

El segon factor a tenir en compte és l'etiqueta ambiental del cotxe. Com menys emissions produeixi, més barata és la tarifa. Per exemple, un vehicle amb 0 emissions només pagarà 0,50 euros l'hora en una zona verda A, però un vehicle ECO pagarà 3 euros a la mateixa àrea verda.

Com pot molt complicat explicar-te les tarifes per escrit, t'hem preparat un quadre visualment més esclaridor i informatiu. També trobaràs les tarifes de les zones blaves de Barcelona, per si també et preguntes quant n'has de pagar durant el mes d'agost (o durant el que queda del 2022). Totes les tarifes que veuràs a continuació són per hora.

TARIFA 0 EMISSIONS ECO C B RESTA
A 0,00 € 2,50 € 3,25 € 3,50 € 3,75 €
B 0,00 € 2,25 € 3,00 € 3,25 € 3,50 €
C 0,00 € 1,96 € 2,71 € 2,96 € 3,21 €
D 0,00 € 1,08 € 1,83 € 2,08 € 2,33 €
A 0,50 € 3,00 € 3,75 € 4,00 € 4,25 €
B 0,50 € 2,75 € 3,50 € 3,75 € 4,00 €
Gremis 0,00 € 2,50 € 2,50 € 2,50 € 2,50 €