El vídeo "Com pegar a una dona" és un dels cinc que Youtube ha retirat per incitar a la violència masclista, després de la denúncia presentada pel Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Departament de Presidència de la Generalitat.

Segons ha informat avui el CAC, aquest organisme regulador audiovisual va elaborar un informe sobre 5 vídeos i 10 blogs, entre ells Dominació Masclista, El Rincón del Macho o La Cueva del Misógino, denunciats davant de la Fiscalia de Barcelona, que ha obert diligències sobre els seus continguts.

En paral·lel a la presentació de la denúncia, el CAC es va dirigir a les empreses que allotjaven els 15 continguts masclistes per denunciar el fet i demanar-los la seva retirada. El resultat ha estat que Youtube ha retirat els 5 vídeos, mentre que Google i Hispavista han eliminat 3 dels 10 blogs esmentats.

Moltes visites

Es tracta de continguts amb unes xifres notables de visites, ja que els cinc vídeos ara eliminats tenien un total de 228.192 visualitzacions. Així mateix, quatre dels blogs concentraven un total d'1.357.940 visites, sent El Rincón del Macho el que en tenia més (551.640).

En la presentació de l'informe sobre els 15 vídeos i blogs, el president del CAC, Roger Loppacher, ha explicat que s'ha constatat la presència "de continguts especialment rebutjables, lesius i feridors, que infringeixen clarament el Codi Penal, i que, al nostre entendre, són totalment inacceptables en una societat que aspira a l'eradicació absoluta de la violència masclista i a la plena igualtat entre homes i dones".

En aquest sentit, el CAC ha manifestat la seva voluntat de treballar conjuntament amb la Unitat de Delictes Informàtics dels Mossos d'Esquadra per combatre els continguts il·lícits a internet. A més, el CAC reclama més instruments reguladors per poder combatre els continguts il·lícits en plataformes d'intercanvis de vídeos i a internet.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat