Xavier Novell, bisbe emèrit de Solsona, i la psicòloga i escriptora de novel·les eròtiques Sílvia Caballol s'han casat per l'Església i, per tant, ja són marit i muller "gràcies a la misericòrdia del Sant Pere". Així ho ha compartit la mateixa Caballol a través de les xarxes socials, on ha mostrat diferents fotografies de tots dos vestits de casament. "Creia honest, després de tant de temps que ens acompanyeu, no ocultar-vos que el Xavier i jo, finalment, ens hem pogut casar per l'Església, gràcies a la misericòrdia del Sant Pare que li ha concedit la secularització", ha relatat, assegurant que ha quedat "admirada de la gran qualitat humana i espiritual del Papa Francesc".

"Ha estat un camí llarg, però hem pogut regularitzar la nostra situació canònica: casar-nos com desitjàvem i poder tornar a rebre la comunió", ha afirmat. Així mateix, la psicòloga de Súria (Bages) ha detallat que Novell "continua sent bisbe, però sense poder exercir el ministeri". "Molts hagueren preferit ocultar aquesta informació, però sempre he cregut que si hom està convençut d'allò que fa i sent, cal apostar per la naturalitat, la normalitat, la transparència, anar de cara, sense deixar marge a l'especulació, i caminar sota la llum", ha afegit. 


Caballol ha subratllat que no creu que el seu amor mereixi "la foscor", així com tampoc ho mereix "l'Església". "Tampoc crec que l'ocultació que va acompanyar la renúncia del meu marit ara fa dos anys i mig, fos per a res un encert", ha afirmat, aprofitant l'ocasió per llançar un retret.

La història del bisbe emèrit de Solsona

La història de Xavier Novell va causar un gran rebombori, arribant a aparèixer a la premsa internacional el 2021. El motiu va ser la seva decisió de renunciar al càrrec de bisbe de Solsona a l'haver-se enamorat de la seva actual dona, la psicòloga i escriptora de novel·la eròtica Sílvia Caballol. El novembre de 2021, la parella es va casar per la via civil al jutjat de pau de Súria. Tots dos ja van registrar la sol·licitud per contraure matrimoni l'octubre de 2021, al Registre Civil de Súria, tal com constata un document signat pel jutge de pau, Jaume Bransuela Alsina. Ara, han aconseguit fer allò que desitjaven i s'han casat per l'Església. "Perdoneu-me tots aquells que penseu que hauria estat millor mantenir el secret, però no puc continuar obrant com no penso ni sento. Dit això, no puc fer altra cosa que mostrar, un cop més, la bellesa de l'amor", ha afirmat Caballol en anunciar el seu matrimoni.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!