Vueling requerirà legalment a Iberia compensacions econòmiques pels contratemps soferts durant les vagues del personal de Iberia Airport Services aquest estiu, així com davant de les noves anunciades, tant a l'Aeroport de Barcelona, Bilbao i Màlaga.

Així ho ha anunciat el director d'Operacions de Vueling, Oliver Iffert, en un comunicat aquest dijous, on ha explicat que a més estan "començant a estudiar diferents alternatives" per evitar els conflictes derivats de les vagues en un futur.

"Vueling és avui una empresa madura, robusta, i per descomptat, autònoma a la seva presa de decisions. El nostre objectiu no és cap altre que disposar d'un control més important en totes les competències", afegeixen.

A més, Iffert ha criticat que les reiterades convocatòries de vaga "busquen utilitzar com a ostatges" als seus clients, el que consideren inacceptable.

Ha posat en valor que, amb totes les mobilitzacions, els treballadors "estan demostrant una gran capacitat de gestió i professionalitat", malgrat que hagin limitat el poder oferir un servei a l'altura de les expectatives dels clients, en les seves paraules.

"En nom de tots els que formem Vueling, els demanem disculpes per aquesta situació totalment aliena a la nostra companyia", han afegit en el comunicat.