El president a Catalunya de la patronal Unauto VTC, Josep Maria Goñi, ha demanat aquest dilluns al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, una mesa de diàleg que inclogui els taxistes però també el sector dels vehicles amb conductor. En declaracions a Catalunya Ràdio, Goñi ha remarcat que Calvet es reunirà per primer cop amb ell, i ha denunciat que fins ara només s'ha relacionat amb els taxistes. El representant de la patronal ha avisat que el termini de 15 minuts per demanar un vehicle VTC suposa el tancament de les empreses del sector, i ha acusat els taxistes de fer "xantatge" i d'"amenaçar" els polítics. "Paralitzen la ciutat, agredeixen els nostres conductors, ens han arribat a bolcar cotxes, i diuen que no es farà la fira del mòbil", ha subratllat.

Sobre l'aturada a la Diagonal dels conductors de VTC, ha indicat que la patronal no la comparteix, però ha remarcat que són els mateixos treballadors els que s'han organitzat perquè tenen por de perdre la seva feina. "Això que han presentat significa el tancament de les nostres empreses. Els taxistes volen l'extermini literal dels VTC", ha insistit.

Després de recordar que han guanyat totes les accions legals contra ells als tribunals, ha assegurat que només han tingut una reunió amb el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, que els va explicar que "els taxistes els havien amenaçat i que no tenien més remei que cedir".