Els conductors de VTC boicotejaran el servei de taxis durant una setmana. Després que aquest dijous les plataformes Uber i Cabify anunciessin que marxen de Barcelona per l'aprovació del nou decret llei pactat amb els taxistes, els treballadors han decidit iniciar una campanya amb la que conviden la ciutadania a no agafar el taxi entre els dissabtes 2 i 9 de febrer. 

"Els ciutadans tenim dret a decidir. Uneix-te al boicot al TAXI", és pot llegir en un missatge que ja circula per les xarxes socials. Aquesta iniciativa pretén ser una mesura de protesta contra la decisió de les dues grans plataformes que operen amb VTC de cessar la seva activitat a la capital catalana i per visibilitzar l’imminent allau d'acomiadaments que podria deixar sense feina prop de 4.000 persones.

"De moment hem perdut. No hi ha res irreversible, però mentre el decret estigui en vigor no podem operar", lamentava el portaveu d'Uber a l'estat espanyol Yuri Fernández, en declaracions a RAC1 aquest dijous. Fernández assegurava que no cal "eliminar un sector" per fer-ne un altre de possible. "Hi ha més sortides. S'hauria de començar un procés de negociació amb les dues parts", assenyalava i recordava que la majoria de països europeus han optat per "posar normes als conductors però no els fan la feina impossible".