La principal empresa de VTC a Barcelona, Vector Ronda, ha iniciat el procés d'acomiadament de més de 1.000 treballadors. Aquest matí, l'empresa ha presentat als serveis territorials de la Generalitat el primer tràmit formal per iniciar un ERO als conductors assalariats dels seus VTC. 

Segons l'escrit presentat, el departament de recursos humans de l'empresa "es veu obligat" a prendre aquesta decisió després que la "Generalitat de Catalunya promulgarà de manera imminent una nova regulació restrictiva d'aquests serveis". "Sembla que anem de farol i que els nostres treballadors són de segona", ha lamentat Fernando Gatell, director general de Vector Ronda. Segons Gatell, el conseller Damià Calvet i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, seran els "culpables" de l'imminent acomiadament col·lectiu. "Esperem que això els faci entrar en raó", ha assenyalat.

VTC Document ERE

Segons han informat fonts de l'empresa, el decret llei pactat entre el Govern i els taxistes provocarà "l'acomiadament del 90% de la plantilla" de Vector Ronda a Barcelona, perquè se'n compromet la "viabilitat econòmica". Això representa un miler de llocs de treball directes i aproximadament unes desenes d'indirectes, relacionats amb el manteniment dels vehicles i la distribució d'ampolles d'aigua, entre d'altres.

Les mateixes fonts indiquen que altres empreses de VTC que actuen a Barcelona estarien a punt d'iniciar el mateix procés d'acomiadament. Si es fes efectiu, uns 4.000 conductors anirien a l'atur, 3.800 treballadors directes i al voltant d'un centenar d'indirectes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat