La vinyeta d’El País que contraposa Puigdemont a les víctimes de l’atemptat a Barcelona i Cambrils ha generat una onada d’indignació a les xarxes.

El dibuix, del veterà ninotaire Peridis, mostra Puigdemont volant al cel amb una urna a les mans i dient: “Nosaltres seguim amb el full de ruta”, mentre al marge d’un penya-segat es mostren víctimes de l’atemptat amb un braçalet negre que diuen: “Nosaltres ens quedem amb la filla de dol”, amb una noia vestida de negre a un costat.

No han trigat a aparèixer reaccions a les xarxes socials, titllant la vinyeta de “barbaritat”, “error”, “desafortunadíssima” i de mostra de cinisme.

Aquesta vinyeta se suma a l’editorial que el rotatiu madrileny va publicar el matí següent als atemptats, en què assegurava que l'atac terrorista hauria de servir per "tornar a la realitat les forces polítiques catalanes que han fet de la quimera secessionista la sola i única activitat de l'agenda política catalana".

La dirigent socialista Elena Valenciano, per contra, ha sortit pel matí a aplaudir la vinyeta a través del seu compte de Twitter, la qual cosa ha provocat una pluja de crítiques.