La revista satírica 'Charlie Hebdo' ha publicat en la seva darrera edició una vinyeta sobre el terratrèmol de la setmana passada al centre d’Itàlia, en què compara tres tipus de víctimes amb tres plats de pasta.

El dibuix ha indignat Itàlia, i per extensió, molts usuaris de les xarxes socials d'arreu del món, i d’aquí ha sorgit el hashtag #jenesuispascharlie (jo no sóc Charlie), una derivació de l’etiqueta que es va fer viral el gener del 2015 (#jesuischarlie), després que Daesh atemptés contra la seu de la revista.

La polèmica vinyeta va titulada amb el text ‘Sisme a la italiana’, i en ella hi apareixen allò que la revista defineix com a tres tipus de víctimes: un ferit ensangonat sota el títol de ‘Penne amb salsa de tomàquet’, un altre rere el nom de ‘Penne gratinat’ i un grup d’afectats sota les runes amb el cartell de ‘Lasanya’.

A més de la condemna que està tenint lloc a les xarxes socials, l’alcalde d’Amatrice, localitat afectada pel terratrèmol, Sergio Pirozzi, ha demanat respecte per als morts de la tragèdia. "Sobre les desgràcies no es fa sàtira", ha assenyalat, segons informa el diari italià 'La Repubblica'. Amb tot, s’ha mostrat segur que "aquesta sàtira compromesa no respon al veritable sentiment dels francesos".