Els Mossos d'Esquadra han fet un documental sobre els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost passat. Sota el títol Cronos, dies de foscor, pel nom del déu grec amb què van batejar l’operatiu policial que es va posar en marxa per respondre als atacs, el documental recull àudios i imatges inèdites dels atemptats.

En un primer moment, el vídeo no havia de ser un documentari, sinó un homenatge intern que volia fer el cos als seus agents. La intenció inicial era fer un curtmetratge que es projectés durant el Dia de les Esquadres, la cerimònia que cada any se celebra per fer reconeixements als agents. Tanmateix, amb l'aplicació de l'article 155 per part del govern espanyol, el cos policial va passar a dependre del Ministeri d'Interior, dirigit aleshores per Juan Ignacio Zoido, i el Dia de les Esquadres es va suspendre.

Per aquest motiu, es va decidir que el curtmetratge intern passaria a ser un documentari públic. Cronos, dies de foscor es publicarà primer a la xarxa interna dels Mossos, però després s’espera que es faci públic. De moment, el cos ja ha avançat les primeres imatges.