Les joventuts de Societat Civil Catalana han tornat a instal·lar aquest matí una parada informativa a la plaça Cívica de la UAB. Poca estona després, unes quaranta persones s’han concentrat al lloc per exigir que es retirés la carpa de l’entitat unionista.

Els concentrats cridaven consignes antifeixistes com “fora, fora, fora la bandera espanyola”, “no, no, nazis, no” i “fora feixistes de la universitat”. També han desplegat una pancarta amb el lema “Ni feixistes, ni amics dels feixistes. Fora SCC de la UAB”.

Durant la protesta, s’ha agafat i cremat la bandera espanyola que l’entitat tenia penjada a la seva parada i també s’ha encès un extintor en direcció a la carpa. Els fets han requerit la intervenció dels serveis de seguretat de la universitat, però no la dels Mossos d’Esquadra, com els joves de SCC reclamaven. A les 13:45, s'ha desmuntat la carpa i s'han sentit crits de "no passa res, sortireu a Antena 3".

L’entitat ha compartit nombrosos vídeos dels fets a les xarxes socials interpel·lant directament al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. “Ho condemna?” o “això no és violència?”, preguntaven. En d’altres, aprofitaven per animar a anar a la manifestació que han convocat per aquest diumenge a Barcelona.

Des de la UAB, s’havia recomanat prèviament a SCC que no s’instal·lessin al campus, tenint en compte incidents anteriors. L’episodi més greu va ser l'abril de l'any passat quan una multitudinària baralla entre joves d'estètica neonazi -que donaven suport a un acte de SCC- i col·lectius antifeixistes va acabar amb un agent dels Mossos d’Esquadra ferit per un cop d’ampolla al cap.