Per alguns, aquella estona de la setmana d'anar al supermercat durant el confinament decretat pel coronavirus és el moment de trencar amb la rutina de la setmana, però per altres és el moment de terror, de la por d'enfrontar-se a un espai tancat en plena pandèmia. Què passa si al supermercat on anem a comprar hi ha passat algú amb Covid-19?

En la majoria de supermercats és obligatori entrar amb guants que proporciona el mateix centre i havent-se aplicat gel desinfectant. Tot i això, com es comporten les partícules en suspensió dins el supermercat? Un grup d'experts de la Universitat d'Aalto (Finlàndia) ha fet una recreació 3D del que passa quan estem en un espai tancat amb una persona que té el virus. 

En el vídeo es pot veure com es comporten les partícules de Covid-19 i com s'expandeixen ràpidament per l'espai.

La simulació permet veure com en un període de temps de 6 minuts les partícules guanyen terreny en diferents passadissos i com van perdent força. 

VÍDEO | Així es difonen les partícules de coronavirus a l'aire quan tossim

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat