Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres al barri Besòs un venedor del top manta després que el cos de policia hagués obert una investigació arran de rebre la denúncia per un atac d'un manter a un turista a Barcelona

Agents dels Mossos d'Esquadra —amb la participació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET), de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de l’Eixample— han detingut avui el venedor, de nacionalitat senegalesa i de 32 anys, com a presumpte autor d’una agressió que va patir un turista el passat dimarts a Barcelona.

A través de les gestions realitzades amb el Consolat dels Estats Units a Barcelona, els investigadors van localitzar finalment els turistes afectats que divendres passat van denunciar els fets a la policia.

Delictes de lesions i desordres

La informació que les víctimes van aportar als investigadors i la visualització de les imatges enregistrades per diferents persones que van presenciar els fets en directe, ha permès als Mossos identificar el presumpte autor dels fets gràcies a la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A partir de la informació disponible els investigadors han pogut localitzar aquesta persona, que ha estat detinguda avui al Barri Besòs com a presumpte autor dels delictes de lesions i desordres públics.

L'home va patir ferides al cap i va ser traslladat a l'hospital on després de ser atès pels serveis mèdics va ser donat d'alta. Dos membres de la seva família, van patir diferents cops i contusions en el marc dels fets, motiu pel qual també van denunciar els fets. 

En una roda de premsa que va convocar ahir el Sindicat Popular de Venedors Ambulants van explicar que el manter es va defensar després de ser agredit pel turista després de negar-se a vendre el producte per un preu substancialment més baix.

La investigació continua oberta i els Mossos no descarten noves detencions relacionades amb els investigats per aquests fets.