El secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, ha escrit una carta a la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, en la que reitera que el Vaticà no s'oposa a l'exhumació" del dictador Francisco Franco i deixa clar que la comunitat del Valle de los Caídos ho haurà de permetre.

El portaveu interí de la Santa Seu, Alessandro Gisotti, ha explicat que "Parolin ha enviat una carta a la vicepresidenta del Govern espanyol en la qual reitera la posició de l'Església, és a dir, que no s'oposa a l'exhumació de les restes de Francisco Franco". La carta a més cita per primera vegada la comunitat del Valle de los Caídos. "A la comunitat benedictina de l'abadia de la Santa Cruz del Valle de los Caídos ha estat recordat i se seguirà recordant el seu deure cívic d'observar plenament l'ordenament i de respectar les autoritats civils", indica el text.

El passat 5 de gener, Gisotti va dir en una nota que l'exhumació de les restes de Franco que el Govern espanyol intenta dur a terme era un assumpte concernent a la família, al govern de Pedro Sánchez i a l'Església espanyola. "Sobre el trasllat de les restes de Franco no tinc res a afegir respecte al que ja ha afirmat la Santa Seu, o sigui, que és un assumpte que concerneix a la seva família, al govern espanyol i a l'Església local", va afirmar llavors.

El govern espanyol va aprovar el passat 15 de febrer l'ordre per exhumar el dictador Francisco Franco del seu actual lloc d'enterrament, el monument de la Valle de los Caídos, amb una fórmula per superar l'oposició de la família. Els familiars vius de Franco, un total de set néts, han ara de decidir el lloc on tornen a inhumar-se les restes del seu avi, que va morir el 1975 després de 40 anys de dictadura.