La companyia ferroviària Renfe ha denunciat avui que els actes de vandalisme i els grafit en els trens de Rodalies a Catalunya li van costar 10,7 milions d'euros l'any passat i van causar retards en els trens que van afectar prop d'un milió de passatgers.

En un comunicat, Renfe ha informat avui que l'any passat va haver de gastar-se 6,7 milions d'euros per netejar els més de 85.000 metres quadrats de prop de 6.000 grafit en trens de Rodalies.

A més, la companyia també va haver de destinar quatre milions d'euros a reparar els efectes d'actes vandàlics com el trencament de vidres, buidat d'extintors, trencament de mobiliari, ús indegut d'aparells d'alarma i l'atropellament d'objectes col·locats indegudament a les vies o el llançament de pedres contra els comboi, cosa que al costat de l'alteració d'ordre públic va causar retards que van afectar 927.000 viatgers.

Paral·lelament, Renfe, que l'any passat va tramitar 2.123 denúncies per actes vandàlics, agressions o fraus, va invertir el 2017 un total de 13,8 milions d'euros en matèria de seguretat, en un departament amb 550 vigilants.