Un tren de mercaderies ha descarrilat sobre les 3:30 hores de la matinada d'aquest dimarts a Riudellots (Girona), la qual cosa ha obligat a interrompre la circulació de les línies R11 i RG1 de Rodalies entre Girona i Caldes de Malavella (Girona).

L'incident no ha deixat ferits i s'ha produït mentre el tren feia el recorregut Portbou-Tunis (Girona), han informat fonts de Renfe. Un servei alternatiu per carretera realitza el trajecte entre Girona i Caldes, i "en la mesura del possible" s'encaminarà els viatgers als serveis d'Alta Velocitat.

TUIT ROdalies

Encara no hi ha previsió de quan es podrà reprendre la circulació després de la sortida de la via del tren, un fet que Adif investiga per determinar-ne les causes. Els tècnics de Renfe i Adif s'han desplaçat fins al lloc dels fets per valorar l'afectació i encarrilar els combois.

A més, Renfe està destinant personal d'informació i atenció al client als punts afectats per atendre els passatgers, que també poden seguir les actualitzacions a través dels canals de comunicació de la ferroviària.

TUIT proteccio civil

Per la seva banda, Protecció Civil ha posat en prealerta el Ferrocat. A més, ha indicat que Renfe posarà autobusos entre Caldes i Girona.

A les 08:35 hores, les tasques que han dut a terme els tècnics de Renfe i Adif han permès recuperar de manera puntual la circulació en via única entre Caldes i Girona. No obstant es manté el servei alternatiu programat, tant en autobús com en Alta Velocitat, perquè en el moment que arribi el tren taller de Renfe,  Adif haurà de tornar a tallar la circulació per les dues vies. Ha sigut a les 12:20 hores del migdia quan s'han tornat a tallar les dues vies del tren.

 

Foto principal: Imatge de recurs d'un tren de Rodalies / ACN