Els sindicats USO i SICTPLA han anunciat dotze noves jornades de vaga dels tripulants de Ryanair a Espanya durant el mes de juliol. Concretament, les aturades de 24 hores es duran a terme del 12 al 15 de juliol, del 18 al 21 juliol i del 25 al 28 de juliol en els deu aeroports espanyols en els quals opera Ryanair. Després de sis jornades de vaga, que acaben aquest diumenge 3 de juliol, reclamen a l'aerolínia un canvi d'actitud i que reprengui la negociació d'un conveni col·lectiu que reculli unes condicions laborals dignes i sota la legislació espanyola per als seus treballadors, han exposat en un comunicat. La portaveu d'USO Laura Arrasanz ha demanat al govern espanyol i a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que intervingui en aquesta situació davant la "passivitat" de l'aerolínia. "No som treballadors de tercera", ha emfatitzat.

Coincideixen dues vages 

Aquest dissabte, 2 de juliol, una trentena de vols han sortit o arribat amb retard als aeroports de Barcelona i Girona per les vagues dels tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet, segons ha informat el sindicat USO. Concretament, un total de 5 vols de Ryanair han sortit amb retard des de Barcelona mentre que 12 hi han arribat amb retard. A Girona, el retard ha afectat un vol de sortida i un altre d'arribada. D'altra banda, la vaga d'Easyjet ha alterat els horaris de 8 sortides des de la capital catalana i 6 arribades a aquesta. En total, els vols amb retard que afecten aeroports catalans són 19 de Ryanair i 14 d'Easyjet. Amb tot, no consta cap cancel·lació fins a les 13 h.

Aquest dissabte és el segon dia en què coincideixen les vagues dels tripulants de les dues companyies i els motius dels treballadors són molt similars. En el cas de la companyia suïssa, els treballadors exigeixen que se'ls equiparin les condicions laborals a les d'altres bases europees, com França o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, també, un nou conveni.

Sis vols cancel·lats de Ryanair

Ahir divendres, la vaga dels tripulants a Ryanair ha obligat a cancel·lar quatre vols des de l'Aeroport del Prat i dos des del de Girona, segons dades del sindicat USO fins a les nou de la nit. En concret s'han anul·lat vols d'anada i de tornada de Barcelona a Milà i a Roma, i de Girona a Nuremberg. Ahir va ser el primer dia en què els tripulants de Ryanair van coincidir fent vaga amb els d'Easyjet.