En plena primera operació sortida d'estiu, la vaga de Ryanair d'aquest juliol 2022 ha coincidit també amb l'aturada de l'aerolínia EasyJet. En aquestes circumstàncies, cal estar alerta per saber si els vostres vols finalment es cancel·len o en el millor dels casos, només pateixen retards. En el cas de Ryanair, engega la seva cinquena jornada de vaga, que està programada a deu de les seves bases a Espanya: Madrid, Màlaga, Barcelona, Alacant, Sevilla, Palma, València, Girona, Santiago de Compostel·la i Eivissa. Per la seva banda, Easyjet inicia aquest divendres la primera jornada de vaga i s'allargarà durant nou dies dels caps de setmana de juliol. 


✈️ Vaga de Ryanair al juliol 2022: vols cancel·lats i què pots fer si estàs afectat
 

Segons les dades del sindicat convocant de la vaga, USO, fins a les 9:00 hores d'aquest divendres no s'ha cancel·lat cap vol de Ryanair, tot i que, hi ha retards en 21 vols a diferents aeroports. EasyJet, per la seva banda la vaga d'EasyJet ja ha provocat la cancel·lació d'una desena de vols i 12 endarreriments acumulats a El Prat, Palma de Mallorca i Màlaga. 


📝 Aquests són els serveis mínims de Ryanair per a la vaga de juliol
 

Cancel·lacions de Ryanair

La quarta jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair, d'aquest dijous, va deixar 24 vols suspesos a l'Aeroport del Prat, segons les dades que va proporcionar USO. També va haver-hi retrasos en 24 vols amb sortida des de Barcelona i en 26 amb arribada cancel·lada. A Girona van ser 2 i 7 respectivament. Segons els sindicats, al conjunt de l'Estat 54 vols van ser cancel·lats. Fonts de Ryanair, però van assegurar que l'afectació arreu de l'Estat havia estat "mínima", menor al 3% dels vols programats. Al total del territori espanyol, també es van veure afectades rutes amb els aeroports de Palma, Santiago de Compostel·la, Alacant, Santander, Gran Canària, Las Palmas i Madrid. L'aeroport més afectat va ser el de Palma, amb 39 retards, seguit del de Barcelona, amb 24 i el de Madrid amb 19 vols. Als vols del migdia a Billund, Cracòvia, Paris Beauvais, Brussel·les Charleroi, Nàpols i Màlaga, es va sumar un més a Màlaga, un a Londres, un a Roma i un a Palma, tots amb anada i tornada. 

Transports decreta els següents percentatges dels serveis de Ryanair per a cada ruta domèstica cap a o des de territoris no peninsulars per a cadascun dels aeroports indicats: per a l'aeroport de Madrid, un 78% de protecció dels vols; per al de Màlaga, un 81%; per al de Barcelona, un 80%; per al d'Alacant, un 73%; per al de Sevilla, un 78%; per al de Palma, un 73%; per al de València, un 74%; per al de Santiago, un 76%; i per al d'Eivissa, un 82%.

🛫 Vaga Ryanair: tot sobre els dies de vaga, cancel·lacions i indemnitzacions

 

Vaga de tripulants d'EasyJet

La vaga de tripulants de cabina d'Easyjet prevista pel primer, el tercer i l'últim cap de setmana de juliol continua endavant després d'una nova mediació sense acord aquest dijous al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA). El sindicat USO ha criticat que des que van convocar l'aturada l'empresa s'hagi mantingut sense "cap aproximació a les seves peticions". "Havíem deixat clar que en el cas que l'empresa mostrés algun apropament, encara que no fos exacte, estàvem disposats a continuar parlant", ha criticat el secretari general d'USO a Easyjet, Miguel Galán. El sindicat i l'empresa tenen una nova reunió al SIMA el pròxim 7 de juliol. L'aturada prevista per aquest cap de setmana coincidirà amb la de Ryanair. USO ha convocat els tripulants de cabina d'Easyjet a anar a la vaga durant nou dies dels caps de setmana de juliol. En concret, es tracta dels dies 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol. Els sindicalistes reclamen que se'ls equiparin les condicions laborals a les d'altres bases europees, com França o Alemanya. Hi ha més de 450 tripulants cridats a la vaga i l'aeroport del Prat és un dels afectats.