Els examinadors de trànsit de tot Espanya estan cridats des d'avui a una vaga de llarga durada davant de la falta de resposta per part de la DGT als problemes del col·lectiu, una protesta que, segons els sindicats, podria suposar el "col·lapse" dels exàmens en els mesos de més demanda.

Fins al 31 de juliol, l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra) ha convocat vaga tots els dilluns, dimarts i dimecres, de manera que només s'examinarà amb normalitat dos dies per setmana.

L'anterior protesta, convocada el passat 2 de juny, va ser secundada per més del 90 per cent del col·lectiu i va obligar a suspendre 7.000 proves pràctiques, segons els representants dels treballadors.

Sense acords

Dijous passat, el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, es va reunir amb el comitè de vaga, però les seves propostes no van servir per desembussar el conflicte, atès que no va admetre la pujada del complement específic, una de les principals demandes dels examinadors.

El col·lectiu demanda l'escassetat de plantilla (uns 700, 200 menys que abans de les retallades), segons les seves pròpies dades, i la contínua fuga de funcionaris per les condicions que s'imposen des de l'administració.

De moment, la DGT busca que funcionaris d'altres departaments (inclosos militars) puguin integrar-se a la plantilla d'examinadors, però el col·lectiu tem que finalment acabi per obrir-se la porta a no funcionaris.

Continuar negociant

Els examinadors ja van estar en vaga el 2015, protesta que va acabar amb un acord amb la DGT que -segons denuncien- no s'ha plasmat ni en relació amb els complements retributius ni en la millora de les condicions de seguretat a l'hora de lliurar els resultats.

Fonts de la DGT consultades per Efe han mostrat la voluntat de continuar negociant en les properes setmanes per trobar una solució.