Els treballadors de l'empresa Eulen han tombat finalment el preacord que havia plantejat la Generalitat per trobar una sortida a la situació dels controls de l'aeroport, i aniran a partir de demà a la vaga indefinida. S'obre d'aquesta manera una situació sense precedents al recinte aeroportuari. 

Segons ha explicat un portaveu del comitè de vaga d'Eulen, han participat a la votació 187 treballadors, dels quals 150 han votat 'no', 36 'sí' i hi ha hagut un vot nul. Ha afegit que "la imposició de la Generalitat ha estat suspesa pels treballadors".

Recompte vots Eulen ACN

Per la seva banda, Leopoldo García Quinteiro, l'advocat del comitè de vaga, ha assegurat que "el ministre ha amenaçat els treballadors d'Eulen" i que ells no han cedit. Ha explicat que amb la vaga indefinida hi haurà un 90% de serveis mínims que es compliran, "igual que s'han complert els anteriors dies de vaga".

Encara referint-se al ministre de Foment, ha indicat que "aquesta assemblea i aquesta votació han estat mediades per una arrogància absolutament incompatible amb principis bàsics del dret democràtic".

La plantilla ha refusat així el plus de 200 euros mensuals en 12 pagues a l'any que va sortir de la mediació que tenia la Conselleria de Treball al capdavant. La resta de millores laborals incloses en la proposta d'acord de la Generalitat, com el reforç de personal i l'augment de la plantilla en època estival, no s'han portat a votació perquè els treballadors ja els van donar per acceptats a l'assemblea de dijous.

La vaga total comença oficialment aquest diumenge a la mitjanit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat