La plataforma d'usuaris de Rodalies Stop Pujades ha denunciat agressions, per part del personal de seguretat, aquest matí a l'estació Sant Andreu Arenal quan intentaven obrir les portes per dur a terme la vaga de bitllets. L'acció pretén reivindicar millores per les línies R3 i R4 de Rodalies. 

El col·lectiu Vaga Renfe crida avui els usuaris de Renfe a no pagar els bitllets a algunes estacions, una acció a la qual s'hi ha adherit Stop Pujades i Plataforma d'Afectades de la R4

El col·lectiu ha denunciat en el seu compte de Twitter que "el personal de seguretat de Renfe ha agredit i impossibilitat obrir totes les portes". En el missatge hi ha afegit que "ens mantenim i fem fortes a una porta per ajudar a sortir a les persones que ho necessitin". 

A les estacions on hi ha hagut més mobilització han estat la de Manresa i la de Sant Andreu Arenal, a Barcelona. Alguns viatgers han posat pancartes reivindicatives perquè la companyia millori el seu servei i han bloquejat algun dels torns d'accés a les andanes.

A Sant Andreu, una desena de persones han bloquejat un dels controls d'accés a les andanes i duien cartells on s'hi pot llegir "Volem un tren digne". Els viatgers han estat desviats cap a una altra entrada a l'estació de Renfe. 

La convocatòria d'aquesta protesta va sorgir després del xoc frontal de dos trens, un de l'R4 i un altre de l'R12, el passat 8 de febrer a Castellgalí, un accident que va causar la mort a una maquinista i ferides i contusions a un centenar de passatgers.

L'anomenada "Plataforma d'Afectades R4" ha informat a través de les xarxes socials que a Manresa hi havia aquest matí un "fort desplegament policial" de Mossos d'Esquadra, malgrat la qual cosa han pujat als "trens de la vaga" sense pagar bitllets per exigir un millor servei i posar fi als accidents.

Renfe valora d' "escàs" el seguiment de la vaga

La "vaga de bitllets" convocada avui per usuaris de Renfe en les línies de Rodalies R3 i R4 després dels últims accidents de trens, ha tingut "escassa incidència durant aquest matí", segons Renfe i no ha "afectat ni alterat" els serveis que presten els combois. 

Davant la convocatòria de la "vaga de bitllets", Renfe va emetre divendres passat un comunicat en el qual recorda que "Rodalies de Catalunya és un servei públic que paguem entre tots".

"Els viatgers que no paguin el seu bitllet estan cometent frau contra tots els ciutadans que amb els seus impostos financen els serveis públics, els utilitzin o no", subratlla la companyia, que diu entendre que els viatgers puguin protestar i reclamar millores del servei, però indica que per a això disposen de nombrosos canals d'atenció al client.