La Fiscalia Anticorrupció, l'Advocacia de l'Estat en nom d'Hisenda, l'Advocacia de les Balears, Manos Limpias i les defenses d'Iñaki Urdangarin, el seu exsoci Diego Torres i l'expresident del Govern balear, Jaume Matas, recorreran la sentència del cas Nóos dictada el passat 17 de febrer.

El termini per presentar un recurs davant del Tribunal Suprem contra la sentència del cas Nóos acaba aquest divendres al migdia i són set les parts que han anunciat que recorrerien la sentència.

En la sentència del cas Nóos, el tribunal va condemnar a 7 dels 18 acusats tot i que només a tres d'ells amb condemnes que implicarien l'ingrés a la presó: Urdangarin, condemnat a 6 anys i 3 mesos, Diego Torres, 8 anys i 6 mesos i l'exministre Matas. 3 anys i 8 mesos. La sentència va absoldre els altres acusats, entre ells la infanta Cristina, a qui l'Audiència va considerar responsable civil a títol lucratiu fins a 265.088 euros.

Per la seva part, el fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, ja va anunciar que proposaria a la Fiscalia del Tribunal Suprem que recorri la sentència per augmentar les condemnes perquè l'Audiència de Palma no ha apreciat el delicte de malversació, que comporta una pena de presó d'entre 4 i 8 anys.

Pel que fa a l'Advocacia de l'Estat, després de la sentència, va sol·licitar a la secció primera de l'Audiència un aclariment de la mateixa relacionada amb la quantificació del frau fiscal pel qual van ser condemnats Urdangarin i Torres, una cosa que el tribunal provincial va desestimar.

També el Govern balear havia anunciat ja que l'Advocacia presentaria un recurs de cassació, amb la intenció de recuperar els diners destinats a l'Institut que presidia Urdangarin.

Manos Limpias, que va exercir l'acusació popular en el procés i va ser l'única part en acusar la infanta, va ser condemnada per l'Audiència a pagar totes les costes que el judici hagi suposat per a la Cristina. Recorrerà aquesta decisió.