L’unionista que presumptament va sostreure l’estelada de ferro d’Amer (Selva) serà imputat per un delicte de danys i un altre de furt, segons han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra a El Nacional.  En el cas del delicte de furt, en tractar-se d’una escultura, la pena podria arribar a un màxim de tres anys de presó. Pel que fa al delicte de danys, en tractar-se d’un bé de valor artístic podria arribar a estar penat amb multa de sis a vint-i-quatre mesos.

L’home va admetre en un vídeo publicat per ell mateix haver participat en l’operació per serrar i sostreure l’estelada, que diversos veïns del poble havien posat anteriorment al mirador de Rocabandera, situat sobre la localitat, poble natal de Carles Puigdemont.

Els Mossos el van identificar dimecres a la tarda, després que un grup de veïns el va localitzar retirant altres estelades de la zona. Agents de la policia van trobar que duia al cotxe l’estelada de ferro sostreta uns dies abans i la van comissar i posteriorment, atès que hi havia una denúncia prèvia per la sostracció, va ser retornada als seus propietaris.