L’estelada de ferro d’Amer (Selva), que va ser col·locada dissabte per un grup de veïns cansat dels actes vandàlics contra la bandera que hi volen tenir penjada, ha estat serrada per un escamot unionista, de manera que no ha pogut onejar més de quaranta-vuit hores.

L’autodenominat ‘Equipo Mazinger’, un escamot que es vanta de portar a terme accions vandàliques contra la simobologia independentista, hauria estat l’autor de l’atac contra l’estelada de ferro, segons han difós diversos usuaris de Facebook.

 

Diversos veïns d’Amer han confirmat a El Nacional que aquesta tarda de dilluns l’estelada ja no estava en la seva posició d’ahir, precisant que l'atac hauria tingut lloc aquest migdia. Mingu Berrio, portaveu del Club Athlètic Amer, l'entitat ciclista que es va ocupar de col·locar l'escultura, ha assegurat que l'acció ha tingut lloc entre dos quarts de dues i dos quarts de quatre, per afegir que no han pogut recuperar l'escultura. "Se l'han endut", ha avançat, tot  precisant que l'han buscat per l'entorn i no l'han pogut trobar.

Amb tot, ha avançat que l'escultura pesa "aproximadament uns cent quilos i que el màstil fa quatre metres", raó per la qual el grup que ha comés l'atac havia d'estar "organitzat". 

Des del Club Athlètic Amer s'ha afegit que aviat es tornarà a posar una estelada "senzilla", però que no descarten dur a terme noves accions reivindicatives.

També s'ha difós a twitter una imatge del peu serrat de l'escultura.