La Universitat de Barcelona és el centre d'estudis superiors amb millor valoració al QS World University Rankings 2022 i a més puja quinze llocs respecte l'any passat en aquesta classificació, en la qual apareixen 29 campus de tot l'estat espanyol, tres més que en l'anterior edició.

En un comunicat, els responsables del QS, analista a nivell internacional d'educació superior, detallen que la Universitat de Barcelona és l'única que entra en la llista de les 200 millors universitats del món, en situar-se al lloc 168, a causa de l'impacte de la investigació a les seves aules.

Aquesta institució pública catalana està a 39 llocs de la segona universitat espanyola més ben classificada, l'Autónoma de Madrid que ocupa el 207.

Cau l'Autonóma de Madrid

Mentre el campus català segueix entre les 200 millors universitats del món, l'Autónoma de Madrid ha caigut d'aquest top 200 en perdre set llocs durant l'any passat.

Segons els responsables del QS Rànquing, el recinte madrileny millora el seu acompliment als dos indicadors de reputació de QS (acadèmica i des del punt de vista de l'ocupador), però rep puntuacions més baixes en les mesures de capacitat docent (ràtio professor per estudiant) i en l'impacte d'investigació (cites per facultat).

La tercera universitat més ben classificada és l'Autònoma de Barcelona, que passa del lloc 213 a la passada edició al 209, mentre que la Complutense de Madrid és la quarta, però descendeix del lloc 206 al 223.

Per primera vegada en la història del QS World University Rankings, la Universitat Pompeu Fabra ha entrat en el top-250 del rànquing mundial en baixar del lloc 287 al 248.

L'informe destaca també l'IE University, que assoleix un rècord, passant del lloc 327 al 317.

La millor universitat del món

A nivell mundial, el Massachusetts Institute of Technology (Estats Units) torna a situar-se, per desè any consecutiu, en el número u del món. La Universitat d'Oxford (Regne Unit) ha pujat al segon lloc per primera vegada des de 2006, mentre que la de Stanford (Estats Units) i la de Cambridge (Regne Unit) comparteixen el tercer lloc. La universitat líder d'Europa continental segueix sent l'ETH Zuric de Suïssa, que ocupa el vuitè posat.

 

Foto principal: Un dels campus de la Universitat de Barcelona / Europa Press