La deriva de Twitter sembla que no s'atura. Centenars d'empleats de la companyia van anunciar aquest dijous que havien decidit abandonar l'empresa, després de l'ultimàtum d'Elon Musk, on els demanava que s'havia de treballar intensament o abandonar Twitter. Alguns empleats han fet públic el seu abandonament a les xarxes socials, com un usuari que s'identifica com a enginyer de Twitter i compte amb 34.000 seguidors, i va publicar: "De: DM d'Enginyeria a Elon Musk. Assumpte: Adeu". A banda dels testimonis dels mateixos empleats, diversos mitjans estatunidencs com el New York Times, citant fonts internes de la companyia han confirmat que molts empleats han optat per abandonar i que la companyia està tractant de convèncer a alguns d'ells perquè no marxin.

La resposta de Twitter a aquest èxode de treballadors ha estat informar via e-mail que tanca les seves oficines fins al pròxim dilluns. Paral·lelament, aquesta nit a la seu de l'empresa a San Francisco s'ha projectat un missatge en contra d'Elon Musk, on es pot llegir: "Elon Musk: paràsit suprem, oligarca sense llei, colonitzador insegur", entre altres insults. 

Reunió d'urgència a Twitter 

Segons ha informat aquest divendres el Times, Elon Musk i els seus assessors més propers s'han reunit amb els empleats que consideren fonamentals pel bon funcionament de Twitter i els hi han demanat que no marxin. Diversos mitjans informen que a banda de les reunions també van enviar una sèrie de missatges, si més no, confusos, sobre la nova política del teletreball. El que podria ser fer un pas enrere en la nova normativa sobre el treball remot permetent ara que els empleats de la companyia si poden treballar des de casa si demanen permís als seus superiors i aquests finalment, els autoritzen. Tot i que després el mateix Musk alertava a través d'una piulada que "existeix el risc obvi que qualsevol mànager que falsifiqui els informes sobre un treball excel·lent d'algú o que és essencial, remot o no, se li acomiadarà de la companyia".

L'ultimàtum d'Elon Musk

Elon Musk va enviar un ultimàtum als empleats de Twitter aquest dimecres, en què els oferia dues opcions: comprometre's a treballar llargues jornades i de forma extremadament dura o deixar l'empresa amb una indemnització de tres mesos de sou. El propietari de la xarxa social va enviar un correu electrònic a la plantilla en el qual anunciava que per crear el Twitter 2.0 farà falta "treballar moltes hores a alta intensitat" i que només els qui ofereixin un "acompliment excepcional" passaran el tall.

"Si estàs segur que vols ser part del nou Twitter, si us plau prem sí en l'enllaç de sota", assenyalava el missatge, que afegia un enllaç a un formulari que cada empleat pot emplenar. "Qualsevol que no ho hagi fet per a les 5 pm de demà (dijous) rebrà tres mesos d'indemnització", afegia Musk, donant de termini fins a les 17.00 del dijous, hora de Nova York. En aquest missatge, Musk avançava que ara l'empresa estarà enfocada cap a l'enginyeria i que els programadors constituiran la major part de la plantilla i tindran la influència més gran. "En el fons, Twitter és una empresa de programari i servidors, així que crec que això té sentit", va apuntar l'empresari.

Musk ha escomès ja una important reducció de la plantilla de la xarxa social, on pocs dies després de prendre el control va acomiadar a aproximadament la meitat dels al voltant de 7.500 empleats que tenia l'empresa. El caòtic desembarcament de Musk en la companyia ha inclòs a més l'anunci, i posterior retirada, de nous serveis com la verificació de pagament, que permet a qualsevol que pagui 8 dòlars al mes comptar amb el símbol blau que fins ara identificava a comptes rellevants la identitat dels quals havia estat confirmada.