La xarxa social Twitter ha deixat de funcionar a escala mundial per alguns usuaris poc després de les 11 del matí d'aquest dimecres. Segons recull la web de monitoratge en temps real del funcionament de webs i apps Downdetector, s'han registrat més de 1.000 informes sobre el funcionament negatiu d'aquesta xarxa social. Els principals problemes que s'han denunciat han estat respecte al temps de càrrega i al funcionament de l'aplicació. Tanmateix, poc després de les 12 hores, el servei ha començat a tornar a la normalitat a poc a poc, malgrat que encara hi ha queixes del mal funcionament. 

Els informes recollits per Downdetector han arribat de tot el món. Països com els Estats Units, Indonèsia o l'Argentina reporten problemes per fer servir Twitter. A l'estat espanyol es concentren majoritàriament a Madrid, Barcelona i València

mapa incidencies twitter downdetector

Font: Downdetector

Molts usuaris que fan servir Twitter als seus ordinadors han assenyalat que no poden carregar la seva timeline i només els apareix un missatge que els dona la benvinguda a la web o els alerta que hi ha alguna incidència. En canvi, el principal problema que s'ha reportat des de l'app era la incapacitat de carregar nou contingut. 

missatge twitter caiguda

Fins al moment, la companyia dirigida per Elon Musk  encara no ha donat explicacions sobre el motiu de la caiguda generalitzada. 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.