Twitter pateix una caiguda a escala global que ha començat al volant de les 13:00 hores d'aquest dissabte. Segons la web Downdetector, on els usuaris notifiquen les incidències en la plataforma i recull incidències de tot el món, apunten a Catalunya com una de les zones que està registrant més problemes de tot l'Estat. Les ciutats en les quals s'estan notificant més problemes a Espanya és a Barcelona, València, Madrid, Saragossa, i Palma. Al voltant de les 14:00 hores és quan s'han registrat un volum més alt de queixes per part dels usuaris.

Les denúncies dels usuaris han arribat al seu pic aproximadament 40 minuts més tard, al voltant de les 13.56 hores, sent Catalunya la comunitat amb major nombre de poblacions afectades, segons el mapa de calor proporcionada per Downdetector.  Molts altres països per tot el món experimenten caigudes, com és el cas dels EUA (sobretot a Nova York) i el Japó. A Europa, Itàlia ha estat un dels països més afectats per la caiguda, que també ha tingut repercussió a Portugal, França i Alemanya, per posar només tres exemples.

En una piulada, que no tothom pot veure, Elon Musk ha anunciat que l'aplicació està patint "alts nivells de circulació de dades", motiu pel qual ha limitat l'ús de l'aplicació. Concretament, els usuaris verificats poden veure un total de 6000 publicacions diàries, els usuaris no verificats poden veure 600 publicacions, i els usuaris que fa poc que es van crear el compte només 300.

Caiguda Twitter 1/7/2023
Mapa de les ubicacions on s'ha detectat més caigudes de Twitter a Espanya / Downdetector

Des de l'arribada d'Elon Musk Twitter ha patit grans retallades en molts departaments. S'estima que el magnat ha acomiadat a prop del 70% de l'antiga plantilla de la xarxa social i a causa d'aquestes retallades el rendiment de l'aplicació s'ha vist compromès. Les caigudes de la xarxa social són cada cop més freqüents, i també el descontentament dels usuaris. Una altra de les grans polèmiques que han envoltat a Musk ha estat els canvis en els criteris d'assignació dels verificats. Inicialment, era per a persones rellevants o personatges públics, però Musk va capgirar aquest sistema i el va convertir en una eina de pagament.

Elon Musk i Marc Zuckerberg a cops de puny?

Mark Zuckerberg, un dels fundadors de Facebook i el director executiu de Meta, va afirmar la setmana passada a Instagram que està llest per a barallar-se contra Elon Musk, propietari de Twitter, després que el també director executiu de Tesla fes broma amb la idea d'un combat en una gàbia d'arts marcials mixtes (MMA) entre tots dos. "Envia la localització", ha escrit Zuckerberg (39 anys) a la seva història sobre una captura de pantalla del tuit de Musk. Després que es va publicar aquesta història, Musk (51 anys) ha respost amb dues paraules: "Vegas Octagon", en el que sembla una broma per a proposar un lloc concret per al combat.

Els missatges entre aquests dos multimilionaris han aparegut després que es filtrés en la premsa especialitzada que el gegant tecnològic Meta (empresa matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp) està creant una xarxa social per competir amb Twitter i té la idea de llançar-la "tan aviat com sigui possible".