El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat “molts ànims” a Ramon Espadaler,  secretari general d’Unió Democràtica, “des de la discrepància però des de l’afecte” en un tuit aquest divendres. Puigdemont ha reaccionat així a la notícia de la dissolució per fallida de la formació política. El president ha acompanyat aquest tuit amb la piulada que moments abans havia fet el compte d’Unió amb la carta de comiat d’Espadaler.

La de Puigdemont és una de les primeres reaccions a la dissolució d’Unió, que s’ha conegut aquest divendres a la tarda, quan el Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona ha iniciat la liquidació del partit després de constatar que no té viabilitat econòmica.

Una decisió que té el seu origen al mes de setembre quan aquest mateix jutjat va decretar el concurs voluntari de creditors i va nomenar la consultora Deloitte com a administradora concursal. Aquest procés, però, ha acabat sense èxit, ja que s’ha conclòs que no és possible un pla de viabilitat, i s’ha decretat la liquidació del partit.